Remedy bo franšizi Control in Alan Wake pripeljal tudi na televizijo

Razvijalec Remedy se že dolgo spogleduje s prehodom svoje ustvarjalnosti v svet televizijskih serij in filmov. Praktično vse njihove igre od Max Payna naprej so po raznih sobanah naokoli namestile televizije, kjer so se predvajale bizarne oddaje ali serije, ki so sicer lepo dopolnile živost njihovih svetov. Korak naprej so šli z igro Quantum Break, ki je v vmesnih sekvencah kazala čisto prave igralce, nakar smo v njihovi zadnji igri Alan Wake 2 obiskali igralne segmente pogovornih oddaj.

Skratka, Remedy Entertainment že dolgo kaže željo po širjenju ustvarjalnosti izven iger in zdaj bodo to tudi uresničili. Finski razvijalec je stopil v partnerstvo z dokaj spoštovanim založnikom Annapurna, s tem pa so si zagotovili dodatno finančno pomoč pri razvoju igre Control 2, hkrati pa bodo lahko pripovedi svojih franšiz prenesli na filme in televizijske serije.

Razvijalec je že nekaj časa nazaj napovedal, da se vse njihove franšize dogajajo v skupnem vesolju, ki so mu nadeli ime Remedy Connected Universe. Ravno zato sta se igri Control in Alan Wake tako prepletali in elemente Controla smo nato videli tudi v Alan Wake 2. To se bo zdaj očitno nadaljevalo, a kakšnih trdno zakoličenih datumov za filmske ali televizijske priredbe teh projektov za zdaj še nismo dobili.

Remedy je sicer že dolgo nazaj napovedal partnerstvo s televizijsko hišo AMC, ki naj bi ustvarila serijo po igri Alan Wake. Iz tega zdaj ne bo nič, saj so se pravice iz pogodbe iztekle, zato Remedy išče drugo smer razvoja svojih franšiz.

Žal se Max Payne ne bo preselil na televizijo, saj si pravice do te franšize zdaj lasti Rockstar, Remedy pa medtem dela na polnopravni predelavi prvih dveh delov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime