Po 14 letih Red Dead Redemption 1 vendarle prihaja na PC

Ta mesec sta se v samo enem tednu zgodila dva igričarska čudeža: razvijalec Creative Assembly je napovedal delo na nadaljevanju igre Alien: Isolation, zdaj pa se je oglasil še Rockstar in po vseh teh letih ugibanj in namigov končno uradno napovedal selitev kavbojske igre Red Dead Redemption 1 na PC. Samo še čakamo, da se Sony zgane in napove nekaj novega glede igre Bloodborne in oktober 2024 se bo zapisal v anale igričarske industrije.

Red Dead Redemption torej prihaja na PC in po novem bo dostopen na praktično vseh modernih platformah. Igra je sicer že lani po letih zatišja prispela na konzoli PlayStation 4 in Nintendo Switch, na Xboxu pa je po zaslugi njihovega lastnega programa že dolgo na voljo za igranje v ločljivosti 4K.

Računalniška verzija ne bo dobila kakšnih novih tekstur ali pa prenovljenega sistema osvetljevanja in čeprav je to lahko za nekoga razočaranje, je zadeva v prvem napovedniku še vedno videti presenetljivo dobro. Red Dead Redemption 1 nas postavi v vlogo kavboja Johna Marstona, ki ste ga lahko PC-jaši spoznali preko igre Red Dead Redemption 2 – drugi del je namreč predhodnik zgodbe iz prvega dela. Enica vam tako prinaša nadaljevanje njegovih avantur in vaša naloga bo poloviti ostale člane tolpe Van der Linde, skupaj z njenim šefom Dutchom.

PC verzija igre bo zmožna ločljivosti 4K in podprte bodo tudi ločljivosti ultra-širokih ekranov. Rockstar je hkrati poskrbel za podporo tehnologije HDR10, za preračunavanje ločljivosti pa bosta skrbela DLSS 3.7 in FSR 3.0. Tu bo seveda tudi podpora za igranje preko miške in tipkovnice, a žal bo manjkalo večigralstvo. PC predelava bo, tako kot lanskoletna verzija za konzole, vključevala tudi dodatek Undead Nightmare – to je ločena enoigralska kampanja, ki s sabo prinese alternativni svet v katerem so se skoraj vsi spremenili v zombije.

Red Dead Redemption izide 29. oktobra in njegova Steam stran je že na voljo, cena pa zaenkrat ostaja še neznanka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime