Mafia: Definitive Edition avgusta prihaja na Game Pass

Človek si v svoji igričarski karieri nabere nekaj neprecenljivih spominov in te mu lahko pričarajo samo zanj posebni naslovi. Zame osebno je bila takšna igra originalna Mafia iz leta 2002, ki jo še vedno držim za eno od najbolj atmosferičnih iger vseh časov, hkrati pa sem dobrih 20 let nazaj ugotovil, da znajo igre pričarati prav dobro zgodbo, ki se lahko enakovredno kosa z najbolj zapomljivimi Hollywoodskimi izdelki.

Originalna Mafia mi tako veliko pomeni, zato sem tudi navdušeno zagrizel v predelavo Definitive Edition, ki je med nas prispela leta 2020 in je poskušala v celoti preslikati originalno izkušnjo in ji dodati izboljšano podobo. To ji je v večji meri uspelo, razvijalec Hangar 13 pa se je preko tega projekta tudi odkupil za nekoliko bledo igro Mafia 3, ki je v celoti nastala izpod njihovega ustvarjalnega uma.

Mafia: Definitive Edition 13. avgusta prihaja na servis Game Pass, ki je nedavno dvignil ceno in poskuša to podražitev nekoliko opravičiti preko dodajanja bolj prepoznavnih naslovov. To je za lastnika servisa Microsofta ključnega pomena, saj se konzole Xbox One in Series X ter S še vedno slabo prodajajo – sveže poročilo glede prodaje v zadnji četrtini so zabeležile nov, kar -42 % upad prodaje.

Dodatek te predelave bo tako lep zalogaj za vse tiste, ki si lastite naročnino na Game Pass in si tega naslova do sedaj še niste privoščili. Igranja je vreden tudi drugi del, ki je ravno tako v 2020 dobil manjšo predelavo, medtem ko Mafia 3 iz 2016 ni narejena iz podobnega testa. Hangar 13 je sicer ustvaril zanimiv svet, a mu je pri delu zmanjkalo časa, zato je igralne segmente zapolnil z dolgočasnimi opravki, ki stvar naredijo naporno za preigravanje.

Franšiza Mafia sicer ni mrtva, saj je razvijalec Hangar 13 leta 2022 uradno naznanil delo na novem delu, a zaenkrat o njemu ne vemo praktično ničesar uradnega.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime