Game Pass se draži in hkrati dobiva novo stopnjo naročnine

Microsoftov servis Game Pass je že dolgo med nami in od samih začetkov zanj velja, da je to ena najboljših kupčij v svetu igričarstva. Za ugoden mesečni znesek prejmete dostop do bogatega kataloga iger do katerega izven Slovenije lahko dostopate tudi preko telefonov, hkrati pa že na dan izida lahko igrate vse AAA igre, ki so izšle izpod Microsoftovega založništva.

Kupčija je bila tako dobra, da je veliko ljudi začelo ugibati, da bo servis kmalu zabeležil dvig cene naročnin in te govorice so postale še bolj verodostojne, ko je Microsoft najavil, da bodo naročniki letos prvič v zgodovini na dan izida dobili dostop tudi do frišnega poglavja serije Call of Duty. Takšna darežljivost preprosto zahteva svojo ceno, saj se vsak CoD proda v milijonski nakladi in založnik mora nekje nadoknaditi izgubljene evre in te plane so včeraj tudi uradno razkrili.

game pass

Game Pass se tako tudi uradno draži, a Slovenci ne bomo utrpeli preveč škode. Podražitve se bodo sicer zgodile povsod po svetu, vendar pa je v Sloveniji dostopna zgolj PC verzija servisa, ki trenutno stane 9,99 €, po novem pa bo ta cena skočila na 11,99 €. Nova cena stopi v veljavo že danes, 10. julija, a samo za nove naročnike, medtem ko boste tisti, ki ste že naročeni in vsak mesec redno plačujete položnice, še nekaj mesecev uživali v dobrotah stare cene. A tudi vi boste kmalu morali mesečno primakniti dva evra več mesečno, saj nove cenovne postavke začnejo 12. septembra veljati tudi za že obstoječe naročnike.

Več bo zmede na tistih trgih, kjer je konzola Xbox tudi uradno podprta. Tam obstaja možnost naročnine na Game Pass Ultimate, ki ponuja dostop do iger tudi na konzolah Xbox One in Xbox Series X, hkrati pa igralci dobijo možnost pretočnega igranja preko aplikacij na televizorjih in telefonih. Američani bodo po novem za Game Pass Ultimate morali namesto 16,99 $ plačevati 19,99 $, na teh trgih pa se bo pojavila tudi nova stopnja naročnine “Standard”. V ZDA bo cena za standardni paket 14,99 $ in ta možnost naročnine je v bistvu zamenjava za prejšnjo osnovno naročnino, ki ponuja dostop iger samo do iger na konzolah Xbox. Sprememba tule ni samo v imenu, saj bodo naročniki izgubili dve dobrini: nič več ne bodo na dan izida imeli dostop do najnovejših iger, za to pravico pa bodo morali plačevati več kot prej.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime