Film Borderlands prejel prve ocene kritikov in te so naravnost porazne

Film Borderlands je doživel pljuvanje iz strani igralcev že ob svojem prvem objavljenem napovedniku, a osebno sem upal, da bomo vsaj dobili nek trapast izdelek, ki ga bo vredno pogledati zaradi akcijskih prizorov in komičnih vložkov, a očitno ne bomo dobili niti tega. Na spletu so se namreč včeraj pojavile prve recenzije tega filma iz strani profesionalnih kritikov in praktično vsi med njimi se strinjajo, da je Borderlands en smrdljiv kupček dreka, ki ne samo da si ne zasluži denarja kino vstopnice, ampak ga ni vredno gledati niti na pretočnem servisu.

Na spletni strani Rotten Tomatoes film trenutno drži oceno 6 %, kar je v bistvu napredek, saj je v prvih nekaj urah ocenah stala pri točno 0 %. To je pomenilo, da prav nihče od kritikov ni v zadevi videl ene same pozitivne stvari, zdaj pa se je med 49 kritiki vendarle našel kakšen osebek, ki je imel vsaj kakšno pohvalno besedo, tako da se je ocena dvignila na 6 %.

Vseeno je to katastrofalen rezultat in kritiki so bili s svojimi besedami naravnost kruti. Spletna stran Rolling Stone je film označila za žalitev gledalcev in tudi igralcev in da ta stvar obstaja samo zato, da bi bili drugi igričarski filmi lahko videti bolje. Tudi IGN, ki si bo kmalu lastil velik del igričarske kritiške sfere, je zadevi podelil katastrofalno oceno 3/10 in film označil za izdajo vsega, kar se je pred tem v tej franšizi priljubilo igričarjem.

Kritikom je šel v nos vsak aspekt filma: od slabe režije, prizorov, komedije, akcije in slabo izbrane zasedbe. Režiser Eli Roth je za ta film sicer zbral talentirane igralce, a si to bili povsem neprimerni za svoje vloge. To je bilo jasno že v napovedniku, ko smo se spraševali, zakaj vlogo Lilith igra 55-letna Cate Blanchett in zakaj se je nekomu zdelo pametno, da vlogo Tanis zavzame 65-letna, sicer hudo talentirana Jamie Lee Curtis. Tudi Kevin Hart v vlogi mišičastega Rolanda ni imel preveč smisla, Jack Black pa je priljubljen, a robotek Claptrap res ni zahteval menjave glasovnega igralca, saj je ta svojo vlogo odigral perfektno že v igrah.

Gledalci bi se lahko zabavali vsaj v trapastem in pretiranem nasilju, po čemer je sicer znana igričarska serija, a vzeta jim je bila tudi ta možnost, saj je film prejel starostno oznako PG-13, kar pomeni nič krvi, obglavljanj ali kakšnega pretiranega namigovanja na seks. Nekateri kritiki so zato v svoji recenziji omenili, da je film s tem izgubil svojo dušo in po želji čim večjega kroga potencialnih gledalcev se je film ustrelil v nogo in se prikrajšal ravno za tisto, kar bi nam dalo izgovor za obisk kina.

Pri nas bomo film v kinematografih lahko spremljali od 29. avgusta dalje. Morda bodo gledalci pri nas oblikovali drugačno mnenje: navsezadnje so ravno ti na Rotten Tomatoes filmu podelili skupno oceno 49 %, kar sicer še vedno pomeni, da je stvar podpovprečna, a je morda vsaj približno vredna kino vstopnice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime