Tule je 20 minut igranja predelave Obliviona znotraj Skyrim pogona

O projektu Skyblivion tipkamo članke že celo večnost, saj je tole res impresiven projekt, ki namerava preko skupine prostovoljcev preseliti celotno kampanjo igre The Elder Scrolls: Oblivion preseliti v novejši pogon Skyrima. No, vsaj takšna je bila prvotna ideja, saj je od začetkov tega moda preteklo že toliko let, da je zdaj tudi Skyrim že star 13 let in ga je načel zob časa.

A delo na projektu je zdaj že preveč napredovalo, da bi kdo dobil brihtno idejo in začel vse stvari seliti v pogon Starfielda, zato se počasi bližamo datumu izida, ki naj bi se zgodil enkrat v 2025.

Modderji so nedavno pokazali nov konkreten prikaz igranja, ki tokrat v obseg traja 20 minut in se loti stranskih nalog, ki jih je Oblivion vseboval res ogromno, vendar se veterani pri teh vedno spomnimo na tiste zanimive naloge iz cehov Fighters Guild in Dark Brotherhood, vmes pa pozabimo na tiste manjše mini opravke, ki so nam naročili, da komu ukrademo knjigo ali pa da lokalno kmetijo rešimo nadležnih goblinov.

Ravno takšnih opravkov se loti tale igralni napovednik, kar je malce čudna izbira za prikaz igranja. A morda nam s tem razvijalec sporoča, da bo Skyblivion predelal čisto vso možno vsebino, ki jo je ponujala originalna kampanja. Pri tem so sicer izvzeti DLC-ji, ki so bili za to igro njega dni konkretni, a prenos te vsebine v novejši pogon se bo zgodil naknadno.

Prikazano je sicer videti lepo in dejansko je vse skupaj videti slično mojim spominom na Oblivion, ki sem ga preigraval tistega daljnega leta 2006. Za svoj čas je Oblivion ponujal naravnost fantastično grafično podobo, čeprav je bil ta del poglavja serije Elder Scrolls že takrat deležen kritik zaradi svoje bolj preproste igralne formule v primerjavi s predhodnikom Morrowindom. Tudi ta dobiva svojo lastno predelavo v Skyrim pogon, imenovano Skywind, a ta sploh še nima letnice izida.

Dobro leto nazaj so se pojavile govorice, da naj bi Bethesda delala na svoji uradni verziji predelave igre Oblivion. Na tem področju kakšnih novih novic nismo dobili, zato je za posodobljeno verzijo te igre še vedno najboljše upanje Skyblivion, ki bo leta 2025 poleg izboljšane grafike prinesel tudi nadgrajene temnice in s tem zna popraviti eno večjih napak originala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime