Po štirih letih lahko Fortnite zopet igramo na telefonih iPhone

Štiri leta nazaj se je razvijalec Epic Games epsko sporekel s podjetjem Apple, saj je imel vrh glave plačevanja drage provizije pri vsaki mikrotransakciji na iPhone telefonih. Sledila je dolgoletna pravniška bitka, ki je razvijalca stala ogromno denarja in čeprav Epic Games tam čiste zmage ni dosegel, se je začelo vsaj pogovarjati o Applovem ekosistemu in kako bi bilo nemara pametno tega narediti bolj odprtega.

Največ na temu področju je naredila Evropska unija, ki je Apple preko zakonske podlage prisilila, da svoj sistem odpre tudi za druge razvijalce in veliki ameriški založnik se je tem zahtevam pokoril. Evropska unija je ob tem pokazala svoje mišice in nič čudnega ni, da zdaj na njej visi tudi prihodnost pozabljenih videoiger.

Sprememba zakona je tudi Epic Gamesu omogočila tisto, o čemer sanja že leta: da na Applove operacijske sisteme preseli svojo lastno trgovino in da ji preko te ne bo treba Jabolčniku odštevati denarce za vsako mikrotransakcijo. Trgovina Epic Games je zdaj tudi uradno postala na voljo znotraj telefonov iPhone, čeprav tudi ta korak ni šel brez glavobolov – Apple je zavrnil dve verziji Epicove trgovine, tretjo pa je vendarle sprejel julija.

Slovenci lahko zdaj končno igrajo svojo omiljeno brezplačno igro tudi na telefonih iPhone, postopek namestitve pa ni preveč zakompliciran. Trgovina Epic Games še vedno ni na voljo preko Applove tržnice, a zdaj lahko skočite na uradno stran, kliknete na gumb za prenos, nakar samo sledite postopkom namestitve. Ob tem bodite pozorni, da zgornjo povezavo na telefonu iPhone odprte preko brskalnika Safari, saj drugače stvar ne bo delovala. Igre bodo na voljo tudi preko alternativne trgovine AltStore, ki pa je za uporabo plačljiva.

Epicova trgovina se bo na iPhone telefonih pojavila v idealnem trenutku, saj je Fornite ravnokar dobil novo sezono, ki se vrti okoli Marvelovih junakov in glavnega zlikovca Doctor Dooma. Poleg Fortnita lahko znotraj trgovine Epic Games prenesemo tudi mobilno različico igre Fall Guys, na voljo pa je tudi Rocket League Sideswipe.

Norija okoli igre Fortnite je trenutno konkretna, saj tudi mi pripravljamo nov turnir z bogatimi nagradami in zaenkrat kaže, da bo letošnja udeležba rekordna. Prijave so še vedno odprte, prosta mesta pa se hitro zapolnjujejo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime