Epic Games podarja kopije igre The Callisto Protocol

Leto 2022 se je za vse navdušence nad grozljivkami, ki se vrtijo okoli znanstvene-fantastike, zdelo naravnost sanjsko. Najprej je Glen Schofield, ki je bil poprej znan po trilogiji odličnih grozljivk Dead Space, napovedal čist svežo igro The Callisto Protocol, ki naj bi ohranila vse prvine prej omenjene franšize, a bi igralnost pripeljala na naslednjo stopnjo. Nato je še EA po dolgih letih ravno Dead Space zopet obudil od mrtvih in napovedal predelavo prve igre, ki jo je zaupal v roke razvijalca Motive Studio.

Žal pa se stvari niso razpletle po naših željah. The Callisto Protocol se je namreč izkazal za dokaj povprečno igro, ki je sicer vsebovala lepo grafiko, a so jo ob izidu pestile težave glede optimizacije, sistem boja pa je imel zanimivo idejo, a ni bil izpeljan tako, da bi se človek ob njemu dejansko zabaval. Potem je bilo tu še kup drugih manjših tečnosti, zaradi katerih je bila igra po izidu hitro pozabljena, slaba prodaja pa je pripeljala do odpuščanj znotraj razvijalca Striking Distance Studios. Predelava igre Dead Space je bila po drugi strani odlična, a tudi ta očitno ni dosegla takšnih prodajnih rezultatov, kot jih je pričakoval EA, zato je šla zdaj franšiza zopet na hladno in najverjetneje ne bomo nikoli dobili predelav drugega in tretjega dela.

The Callisto Protocol vseeno ni tako zanič naslov, da se ga ne bi splačalo vsaj preizkusiti in ta teden ga lahko dobite povsem brezplačno preko trgovine Epic Games. Igro aktivirate na sledeči povezavi in če to storite do 29. avgusta, jo boste v svojem katalogu obdržali za vedno. Epic Games obenem podarja tudi MOBA streljačino Gigantic: Rampage Edition, ki jo lahko prevzamete tule.

Upanja na The Callisto Protocol 2 so verjetno mrtva, a razvijalec Striking Distance Studios nad tem univerzumom še ni obupal. Na aktualnem sejmu Gamescom so včeraj razkrili novo igro [REDACTED], ki je bila prej znana pod imenom Project Birdseye. Gre za roguelike naslov, ki nas postavi v zapor Black Iron Prison, ki smo ga s strahom raziskovali v The Callisto Protocol, le da nas tokrat ne čaka počasno, tretjeosebno raziskovanje, ampak živobarvna, od zgoraj gledana akcijada, ki nas postavi v vlogo paznika, ta pa želi preprosto pobegniti iz kaosa, ki je obsedel lokacijo njegovega prejšnjega delovnega mesta.

[REDACTED] izide 31. oktobra 2024, na Steamu pa v prednaročilu za igro zahtevajo 22,05 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime