Čudovita “stop-motion” samurajska igra The Spirit of the Samurai dobila igralni napovednik

Če se nikakor ne morete naveličati samurajev in antične japonske kulture, potem boste še letos in v 2025 prav dobro jedli. Najprej nam bo februar dostavil igro Assassin’s Creed Shadows, nakar bomo enkrat naslednje leto dobili tudi nadaljevanje igre Ghost of Tsushima. Indie razvijalec bo tule pristavil svoj piskrček, saj so nekaj mesecev nazaj napovedali svojo lastno igro The Spirit of the Samurai, včeraj pa smo lahko videli, kako bo tale od strani gledana avantura sploh delovala.

The Spirit of the Samurai nase najprej pritegne preko svojih stop-motion animacij, ki smo jih zdaj opazili že v dveh večjih napovedanih naslovih. Poleti smo gledali napovednik igre South Of Midnight, ki bo polna 3D igra znotraj ameriškega močvirja, Death Stranding 2 pa bo vseboval lutko, ki bo animirana na podoben način.

V primeru The Spirit of the Samurai dobi takšna animacija prav poseben pomen, saj je res videti, kot da bi nekdo pred nami izvajal lutkovno predstavo, kjer kri šprica v vse smeri. Nastopali bomo v vlogi pogumnega japonskega samuraja Takeshija, ki mora ubraniti svojo vasico pred napadalnimi sovražniki, imenovanimi Oni. Nasproti vam ne bodo stali samo običajni vojaki, ampak tudi takšne kreature, ki so vstale od mrtvih ali pa so ušle iz Pekla, vse to pa se bo napajalo iz rodovitne japonske mitologije.

Igranje je videti kot nekaj, kar se napaja iz “soulslike” formule. Zamahovali bomo s katano in streljali z lokom ter se med stopnjami ustavljali na vmesnih shranjevalnih točkah, vsake toliko pa bomo pri boju lahko izkoristili pomoč našega zvestega mačkona Chisaija, ki bo dobil tudi svoje lastne stopnje, v njih pa se bo treba skozi stopnje splaziti potihem.

The Spirit of the Samurai je videti naravnost čudovito in igra je del Steamove promocije Next Fest, kar pomeni, da bo 14. oktobra na voljo postal demo, ki ga boste našli na sledeči povezavi. Na poln izid igre nam nato ne bo treba dolgo čakati, saj se bo ta zgodil že 12. decembra, zaenkrat pa je planirana samo izdaja na PC-ju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime