Tudi igre Tomb Raider 4, 5 in 6 dobivajo svoje predelave

Lara Croft, junakinja iger Tomb Raider, vsake toliko malce izgine, saj začnejo založniki s to licenco poplavljati trg, nakar se pojavi nazaj in ljudje so ponovnega snidenja navadno veseli, saj jo začno pogrešati.

Licenca Tomb Raider je trenutno v svoji eri poplavljanja trga, saj se izdelki z Laro pojavljajo povsod. Netflix je nedavno izdal animirano serijo, medtem ko Amazon dela na polni naslednji igri in za svoj pretočni servis Prime Video dela na dodatni seriji, kjer se bodo po starodavnih templjih lovili igralci iz mesa in krvi.

Kar se tiče aktualnih igričarskih avantur pa smo letos februarja dobili obnovo iger Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft, ki je tem igram iz konca devetdesetih vdahnil nekaj novega življenja in čeprav so igralne mehanike večinoma ostale nespremenjene, je grafika dobila znatno nadgradnjo in to v obliki novih tekstur in osvetlitve scen, nadzor nad pogumno plenilko grobov pa je bil ravno tako prenovljen.

Naveza razvijalcev Crystal Dynamics in Aspyra je svoje delo tako dobro opravila, da se bo zdaj lotila tudi obdelave kasnejših delov, kar pomeni, da bodo na novo zasijale tudi igre Tomb Raider 4, 5 in 6. Te sicer uradno nikoli niso bile oštevilčene, saj so nosile podnaslove The Last Revelation, Chronicles in The Angel of Darkness, ocene kritikov pa jim ravno tako niso bile preveč prijazne ob njihovem originalnem izidu – predvsem The Angel of Darkness je dobil kar nekaj negativnih ocen.

Zato zna biti zanimivo videti, če ne bosta morda razvijalca tule tudi malce spremenila igralnost in zgodbo. V prvem napovedniku lahko vidimo, da bo tudi ta trojica predelav dobila pošteno preobrazbo in to bo narejeno z občutkom in spoštovanjem do originalnih del. Tako kot v prejšnji trilogiji bomo tudi tule dobili nov način nadzora glavne junakinje, ki bo izbiren – to bo veljalo tudi za grafično podobo, saj bomo lahko vedno z enim pritiskom gumba preskočili na starejšo grafiko.

Na Tomb Raider IV-VI Remastered bo treba še malce počakati, saj zbirka izide 14. februarja 2025 in to za PC ter konzole prejšnje in aktualne generacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime