League of Legends – prve slike novega miškinega kazalca

Pisali smo že o namerah razvijalca Riot, ki je za svojo igro League of Legends posodobil že marsikaj, a vseeno je kurzor oz. miškin kazalec ostal zanemarjen. Napočil je čas za spremembe in razvijalec je končno prikazal prve slike prenovljenega kazalca.

Levo nova oblika, na desni pa dobra, stara rokavica

Iz rokavice so prešli na bolj klasični kurzor, razlog za spremembo pa je bil sledeč:

“Klasični kazalec se lahko včasih izgubi v ozadju, kajti njegove zlate in rjave barve so zelo blizu nekaterim delom mape Summoner’s Rift, njegovo ovalno in bolj komplicirano podobo pa je včasih med vso akcijo težko razbrati. Upamo, da je novejša podoba bolj svetla in bolj čista, zaradi česar bo bolj opazna med samo igro.”

Kazalec bo spremenjen tudi funkcijsko. Prej je bronasta rokavica zamenjala barvo v rdečo ali modro, glede na to, sli smo z njo prešli nad sovražnika ali zaveznika, sedaj pa bo pod kazalcem majhen indikator barve, ki bo kazal pripadajoči barvi. Ko pa bomo želeli postaviti, denimo, “Ward”, bo kazalec zamenjal obliko v nekakšno tarčo.

 

Novi kurzor bo vseboval tudi funkcijo prilagajanja same velikosti tako, da si ga bo moč prilagoditi po svojih željah.

Kaj pa tisti, ki ne marate sprememb? Riot je poskrbel tudi za vas, saj bo vključena opcija “Legacy Cursor”, ki bo povrnil dobro, staro rokavico, s katero ste klikali vsa ta leta.

Spremenjeni kazalec se bo pojavil na testnih strežnikih že danes, ampak bo kmalu odstranjen, dokler ne bo vključen v popravku 8.13.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime