Twitch ustanovil poseben svetovalni odbor za varnost in ena od članic – trans ženska FerociouslySteph – je pošteno razjezila skupnost

Ste mislili, da ima te dni samo YouTube svojo dramo? Brez skrbi, tudi Twitch uporabniki lahko že nekaj časa uživate v svojem resničnostnem šovu, ki pa ga je, za spremembo od YouTuba, delno spočel platforma sama.

Twitch se je namreč odločil ustanoviti prav poseben svetovalni odbor, ki naj bi poskrbel za varnost uporabnikov. Platforma je bila namreč že večkrat obtožena nepravičnega podeljevanja kazni raznim streamerjem in ravno na tem področju naj bi pomagal nov svetovalni odbor.

V komisijo so izbrali različne uporabnike, ki imajo dobre izkušnje pri soočanju z izzivi današnje Twitch industrije. Med 8 člani lahko najdemo imena, kot so Alex Holmes, Cupahnoodle in CohhCarnage. Med njimi pa se je znašla še ena članica, ki, odkar je bila sprejeta v ta sveti krog, konstanto dviga prah in s tem razburja celotno Twitch skupnost.

Gre za trans žensko FerociouslySteph, ki je v svojem prenosu v živo izjavila, da je pogovor v igrah preko mikrofona nepravičen in da ne bi smel obstajati v tekmovalnih igrah. Trik je v tem, da ko človek spregovori preko mikrofona in razkrije svojo osebnost in spol, takoj lahko postane tarča posmehovanja in zaničevanja. To je seveda takoj razburilo igralce, katera je potem FerociouslySteph še dodatno podžgala z izjavo, da pogovor preko mikrofona moti vse, razen ljudi, ki imajo “cis glasove belopoltih ljudi”.

Skupnost je začela pozivati Twitch, da jo takoj odstrani iz novo ustanovljenega odbora. Nekateri so jo obtoževali, da očitno nima vseh kolesc v glavi, drugi so izpostavljali tudi to, da je ženska samopriznani “furry”.

Pojavljale so se skrbi, da zna zaradi svoje neuravnovešenosti nepravično izkoristiti svojo moč, svoja mnenja pa so vložili tudi nekateri večji Twitch streamerji. Med njimi se je oglasil tudi popularni Asmongold, ki je povedal, da se že kaže nepravičnost Twitcha in če bi v izjavi “cis glasovi belopoltih ljudi” besedo “belopolti” zamenjal s “trans” besedo, bi sledil takojšen ban iz platforme.

FerociouslySteph se je nato vrnila v nov prenos v živo in svojih besed ne obžaluje. Še dodatno jih je podprla, saj je izjavila, da ne gre nikamor in da ima sedaj moč, ki ji je ne morejo vzeti. K temu je še dodala, da obstajajo ljudje na platformi, ki bi se jo morali upravičeno bati.

Skupnost jo je nato obtožila, da ji je več kot očitno že zdaj moč vstopila v glavo in da je nepoštena do velikega dela Twitch skupnosti. Na njihove obtožbe se je FerociouslySteph odzvala z izjavo, da so njeni kritiki verjetno belopolti rasisti in da je to pač preprosto dejstvo. Kasneje je svojo izjavo preko Twitterja dodatno obrazložila, saj z njo ni želela obtožiti vseh igralcev rasizma, a da je preko teh besed več kot očitno razburila kar nekaj rasistov.

FerciouslySteph je v svojem zadnjem prenosu v živo priznala, da v bistvu zdaj nima prav nobene moči. Novi odbor je še povsem nov, tako da do zdaj ni podelil še nobene kazni, najverjetneje pa bo služil samo v svetovalni vlogi, saj bo končna beseda na koncu Twitcheva.

Kakorkoli že, zgodba še ni končana. Twitch je že izjavil, da bo FerciouslySteph še naprej podpiral in da bo zagotovil njeno varnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime