Riot Games proti svojemu izvršnemu direktorju zaradi njegovega komentarja glede smrti Georga Floyda sprožil notranjo preiskavo

Mesec junij leta 2020 se bo v zgodovino zapisal kot tisti, v katerem so se bile ogromne bitke za enakopravne pravice temnopoltih prebivalcev ZDA. Masovni protesti in izgredi sedaj trajajo že nekaj tednov in nič se ne zdi, da bo vzklikanja in pozivanja k spremembam kmalu konec.

Protestov še zdaleč ni konec. To je slika iz protesta v Teksasu.

Skratka, ključnik #BlackLivesMatter je trenutno najbolj vroča tema in v podporo temu gibanju se je odzvalo že ogromno večjih podjetij, med njimi tudi tistih iz igričarske panoge. Na tem področju se je izkazal tudi razvijalec Riot, ki je svojo podporo izkazal tudi javno in daroval milijon dolarjev za Ameriško unijo državljanskih svoboščin.

Vendar ne smemo pozabiti, da se je Riot lani zapletel v ogromno kontroverzijo glede spolne diskriminacije zaposlenih, temu pa je sledila tudi stavka delavcev. Kasneje se je razkrilo, da so bile osebe na višjih položajih prave barabe in Riot se je nato zavezal k spremembam.

Očitno pa je nekaj plevela ostalo in včeraj je počila nova bomba, ko je njihov izvršni direktor prodaje Ron Johnson na Facebooku delil sliko žalostno preminulega Georga Floyda, ki pa ni bila povsem običajna, ampak okrašena s tekstom. Slika namreč drži napis vseh preteklih zločinov Georga, zraven pa je še pripisano, da je bil ob aretaciji zadet in da je škoda, da ni bil ubit že prej. Ron je zraven še komentiral, da bi to morala biti učna izkušnja za vse tiste naivneže, ki mislijo, da se kriminal izplača.

Ron si je za svojo objavo prislužil prisilni dopust, Riot pa je proti njemu sprožil notranjo preiskavo. Pri izjavi za spletno stran Vice je njihov predstavnik povedal, da je Ronova objava v nasprotju z njihovimi načeli in da je bil Ron takoj poslan na prisilni dopust. Zanimivo je, da se jim takšna izjava ni zdela kot dovolj velik razlog za odpust, povedali pa so tudi, da rezultatov notranje preiskave ne bodo javno razglasili.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime