Izbira kripto menjalnice je nekaj podobnega kot osebnega bančnega računa in pred odločitvijo, katera kripto menjalnica je primerna za vas, je pametno najprej dobro premisliti. Zato smo za vas pripravili seznam popularnih kripto menjalnic po celem svetu. Pri izbiri je najbolj pomembno vsekakor to, da kripto menjalnica ponuja vse, kar od nje tudi pričakujete. Prenos sredstev na drugo kripto menjalnico je enostaven, toda na novi kripto menjalnici boste morali opraviti verifikacijo in včasih tudi dodatno dokazovati priliv denarja (navadno zadostuje dokazilo o nakazilu na prejšnjo kripto menjalnico in zgodovina transakcij oziroma razvidnost, kako ste prišli do sredstev). Nekatere povezave lahko vsebujejo napotitven URL, ki v večini primerov vam prinese ugodnosti pri menjalnih provizijah.

Binance

Binance je trenutno najbolj priljubljena kripto menjalnica na svetu. Ponuja daleč največ storitev in ima zelo obsežen portfelj kovancev. Omogoča trgovanje s kriptovalutami (nizka provizija), izdajo kreditne kartice (VISA), Binance preko katere lahko kupujete v lokalnih trgovinah, NFT-je, Futures, affiliate program, mining in veliko več. Celotna Binance platforma je tudi lokalizirana v slovenščino ter ima možnost trgovanja v enostavnem in naprednem vmesniku. Nakazilo lahko opravite enostavno s kreditno kartico, preko TRRja (SEPA) ali pa se poslužite P2P kupovanja kriptovalut direktno od drugih uporabnikov P2P platforme. Za registracijo obiščite spletno stran Binance.

Bitstamp

Ena najbolj popularnih kripto menjalnic na svetu sliši na ime Bitstamp in je plod slovenskih delovnih rok. Gre za starega znanca kripto sveta, ki posluje že vse od leta 2011, v tem času pa se je originalna ekipa pošteno razširila in svojo ponudbo omogočila povsod po svetu. Bitstamp je danes podprt po več kot 100 državah po svetu, njihove storitve pa odlikuje odličen uporabniški vmesnik, izpopolnjena aplikacija in podpora uporabnikom, ki je na voljo vse dni v letu. Za enostavno in hitro trgovanje najprej opravite začetno registracijo in si s tem na široko odprite svet kritpovalut. 

Coinbase

Tudi Coinbase je eden od starih igralcev kripto sveta, saj je svoje storitve zagnal daljnega leta 2012. Kripto menjalnica je od svojih ranih začetkov nabrala več kot 89 milijonov uporabnikov in je na voljo v več kot 100 državah, kamor lahko prištejemo tudi našo Slovenijo. Glede na obseg trgovanja je Coinbase največja kriptomenjalnica znotraj ZDA, podjetje pa je leta 2020 pogumno zakorakalo v delo na daljavo, tako da vsi zaposleni delujejo samo preko videoklicev in Coinbase tako ne vsebuje nobenega fizičnega naslova.

KRAKEN

Kraken kripto menjalnica ima svoj sedež v ZDA, s svojimi operacijami pa je začela leta 2011. Rast menjalnice je bila eksplozivna in do konca 2021 se je Kraken pojavil v kar 176 državah in danes omogoča trgovanje z več kot 65 različnimi kripto valutami. Kraken je ustanovil tudi svojo lastno banko Kraken Financial, podjetje pa je ponosno tudi na svoje nizke pristojbine in aplikacijo, ki je v roke uporabnikov prešla ob koncu lanskega leta. Več o menjalnici si lahko preberete na uradni spletni strani podjetja.

Trenutna cena kriptovalut