League of Legends Worlds – tretji dan

Zaključil se je 3. dan tekmovanja, na katerem smo zaradi napete 70-minutne igre bedeli malo dlje.

CLG-ANL (16-18) Ekipa ANL je znova dokazala, da favoriti zmeraj ne slavijo! Po zelo razburljivi igri je ruska ekipa ANL s svojo poke-composition strategijo ugnala ameriško CLG. Čeprav Rusi po takšnem stilu igranja niso znani, so igro izpeljali brezhibno, ter si tako priborili zasluženo zmago nad favorizirano ekipo CLG.

ROX-G2 (19-14) Še ena odlična in izenačena igra, G2 je začel fenomenalno in izgledalo je, kakor da bodo premagali nepremagljive ROX Tigerse. Vendar, kot je bilo pričakovati, so Tigersi v Mid-Game-u vzeli vajeti nazaj v svoje roke. Tokrat je za preobrat bil zaslužen ROX-ov jungler Peanut, ki je v 23. minuti ekipi G2 ukradel barona. Nato se je prednost Tigersov le še stopnjevala, za spektakularen zaključek pa je v 33. minuti poskrbel – morda najboljši igralec na turnirju – Smeb, ki je v teamfightu z neverjetnim Kennen ultijem pospravil kar 4 igralce G2.

FW-C9 (13-12) Ta izjemno dolga 70-minutna igra med ekipama FW in C9 nas je včeraj dodobra presenetila. Čeprav so FW večino igre držali prednost v svojih rokah, nekako niso in niso uspeli vdreti v sovražno bazo. To zavlačevanje jih je na koncu stalo igre, saj se je v 55. minuti končno prebudil C9 jungler Meteos in na Lee Sinu začel obračati prednost v prid svoje ekipe. V 60. minuti je Jensen na Oriani uspel ukrasti barona, Sneaky pa je dosegel rekord v ubitih minionih (690) in tako je C9 po dolgih 70 minutah prišel do prve zmage po bolečem porazu proti korejskim branilcem naslova – SKT.

IM-SKT (3-10) Igra je bila od prve minute popolnoma v rokah ekipe SKT. Čeprav so na začetku izmenjali par killov, je SKT vztrajno nabiral svojo prednost, medtem ko ekipa I MAY na strategijo SKT ni imela pravega odgovora. Na koncu so igralci SKT s kirurško natančnostjo in brez kakršnegakoli spopada podrli celotno sovražno bazo ter v poslednjem temfightu z lahkoto ugnali kitajce. Vsem poznan “god” Faker pa je bil ponovno imenovan za najboljšega igralca tekme (MVP).

SPY-TSM (19-20) Ekipa Splyce se je pošteno postavila po robu verjetno najbolj priljubljeni ekipi na turnirju. Na začetku je SPY kljuboval TSM ter igral dokaj izenačeno, nakar so v mid-game-u prevzeli vajeti v svoje roke ter is zagotovili visoko prednost. Po 35-i minuti pa je pobudo prevzela ekipa TSM, ki je neodločnost SPY kaznovala na vsakem koraku. Evropejci so se začeli površno razprševati po mapi, američani pa so s svojo odločno igro ter nekaj killi zabili še zadnje žeblje v krsto SPY.

RNG-SSG (8-16) Ekipa SSG si je tokrat privoščila menjavo na support poziciji, in sicer je Wraith-a zamenjal CoreJJ, ki je igral odlično in doprinesel h korejski zmagi. Kitajska RNG enostavno ni igrala na nivoju prejšnjih dni. Verjetno jim bo teh prihodnjih nekaj dni počitka prišlo še kako prav. Prvo ime igre pa je sicer bil jungler Ambition na Skarnerju.

Spodnja slika prikazuje stanje v skupinah po tretjem dnevu odigranih iger

03204167931844898271d61d8ee5356c

Po zaključenem tretjem dnevu je stanje v skupinah precej izenačeno, edini neporaženi ekipi ostajata SKT T1 in ROX Tigers. Danes ponoči je na sporedu še četrti dan tekmovanje v katerem bodo igrale skupine A, B in C. Po napovedih naj bi spet bilo mogoče igrati Aurelion Sola.

Lahko končno G2 pride do prve zmage? Bosta SKT in ROX ostala neporažena?

Razpored tekem četrtega dneva

2760cd8b5ecf48e8bf9f2f01d62aee34

League of Legends Worlds 2016 – prvi dan

League of Legends Worlds – drugi dan

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime