Ko se kaj zalomi, Intel sporoča, da ne navijaj!

Če ste lastnik Intelovih procesorjev nove generacije i7-7700 in i7-7700K, ste mogoče zasledili, da imata izjemno rada toploto. Nekateri viri pravijo, da segajo vse do 90 °C, kar je precej blizu čarobnih, in vendar za nas računalniške navdušence, groznih 100 °C.

Po treh mesecih pritožb je Intel končno podal odgovor na njihovih forumih, kjer pravijo, da z njihovimi čipi ni čisto nič narobe.

Prijavljeno obnašanje naše 7. generacije i7 procesorjev (i7-7700K) prikazuje začasne spremembe temperature iz stanja mirovanja, kar je normalno pri zaključevanju ukaza (kot je naprimer odpiranje brskalnika ali programa).

Po našem raziskovanju nismo opazili nikakršnih temperatur izven pričakovanega obnašanja in priporočenih specifikacij.

Kljub temu da je vse “normalno”, Intel svetuje lastnikom, naj ne navijajo njihovih i7-7700K procesorjev. In ja, to točno tistih, ki imajo odklenjen množilnik in so navijanju namenjeni.

Intel Core i7-7700K

Za vse, ki ste zaskrbljeni predvsem zaradi hrupa, ki ga povzročajo ventilatorji ob povečanem vrtenju, ko se temperature dvignejo, Intel sporoča: “Večina izdelovalcev matičnih plošč ponuja orodja za nastavitve hitrosti ventilatorjev, ki naj bi se jih nastavilo za bolj tekoče delovanje ob temperaturnih skokih. Prosim, preglejte priročnik izdelovalca ali na spletni strani za navodila, kako spremeniti privzeto hitrost ventilatorjev.”

Nobeno presenečenje pa ni, da uporabniki niso zadovoljni z ugotovitvami s strani Intela. Kako se je razjezil lastnik enega od čipov, sledi spodaj:

Tri mesece čakanja na Intel, da nam pokaže rešitev, in zdaj to?! To je vse kar lahko rečete?! Kar ste povedali smo že vedeli… Veste kaj, to bo moj zadnji Intelov produkt.

Navijanje procesorja izniči Intelovo garancijo (razen če uporabite njihov “Performance Tuning Protection Plan”) in nekaj uporabnikov, ki jim procesorji tako nagajajo, je povedalo, da so jim odstranili zaščitne kovinske ploščke, kar lahko povzroči probleme. Vendar Intelov stavek, da z njihovimi procesorji ni nič narobe in da se jih ne bi smelo navijati, je kar nekaj strankam izbrisalo nasmešek iz obraza.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime