5 iger za preigravanje med snežnim metežem

Ne vem za vas ampak ogromna pošiljka snega je zame osebno perfektna prilika za obisk digitalne zabave. Igranje iger medtem, ko vas zunaj zasipava, dobi prav poseben občutek imerzije, še posebej če vas zraven greje skodelica toplega kakava.

A katere igre ob tej posebni priliki igrati? Seveda se boste najbolj poglobili v špile, ki vsebujejo neko vrsto snega zato smo pregledali spisek iger, ki ustrezajo prav temu kriteriju in izbrali peščico najboljših, ki si jih lahko ogledate spodaj.

The Long Dark

Če si želite preživetvene igre, kjer vas ne lovijo zombiji ampak se borite proti elementom narave, kjer je največji sovražnik ravno zima, je tale naslov kot naročen za vas. Igramo pilota, ki je ravno preživel strmoglavljenje in poskuša preživeti v Kanadski divjini. Poleg mraza nam bodo za vrat skakale tudi divje zveri kot so medvedje in volkovi zato nas bo spremljala živčnost na vsakem koraku. The Long Dark je perfektna igra za te zimske dni in vas bo zagotovo instantno posrkala vase.

 

The Elder Scrolls: Skyrim

Skyrim je postavljen v mrzlo in zasneženo domovino Nordov zato vas sneg spremlja od samega začetka. Čeprav je igra manj realistična od denimo The Long Dark, to lahko rešite z namestitvijo modifikacij, ki popolnoma spremenijo igro. A tudi če zaženete osnovno, “vanilla” verzijo igre, boste hitro ugotovili, kako je Skyrim atmosferičen in kot naročen za zimsko preigravanje.

The Banner Saga

Tale RPG igra je perefektna ne samo za oboževalce snega ampak tudi za tiste, ki jim je ljuba vikinška kultura. Mraz in stradanje sta okrutna spremljavalca vaše ekspedicije in na vas bo, da jo varno pripeljete od točke do točke in vmes sodelujete v poteznem boju. Bonus: igro je moč preigravati tudi na Android in iOS napravah, kar je kot naročeno, če si želite igranja pred radiatorjem ali kaminom.

Until Dawn

Če si želite poleg sneženega vzdušja, še dobro merico groze, je Until Dawn kot naročen za vas. Za preigravanje se boste morali sicer poslužiti konzole PlayStation 4, nadzorovali pa boste skupino najstnikov, ki se znajdejo v koči sredi zasnežene planjave. Seveda se začnejo dogajati grozljive reči in vaše odločitve bodo imele različne posledice za razplet štorije. Škoda samo glede ekskluzivnosti a morda PC igralci le lahko pridete do preigravanja. Until Dawn je namreč na voljo za igranje preko pretočnega spletnega servisa PlayStation Now, ki pa zaenkrat ni podprt v Sloveniji. A z malce sreče je moč zadevo prepričati v delovanje, potrebujete samo kreditno kartico, kontroler ter stabilno internetno povezavo.

Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds

Ta razširitev za to PlayStation 4 ekskluzivo prinese snežno zabavo v dogodivščine glavnega karakterja Aloy. Ta odpotuje na vrh skrivnostne gore, kjer jo čakajo nove pošasti, naloge, vasice ter seveda, sneg! Od vseh naštetih iger ima ravno ta najboljšo grafično podobo in realistično obnašanje snežnih površin, ki jih je preprosto treba preizkusiti v živo.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime