Razvijalci igre Squad prepovedali uporabo orodja ReShade

Poročali smo že, kako je najbolj priljubljena večigralska streljanka Players Unknown’s Battlegrounds prepovedal uporabo popularnega grafičnega orodja ReShade. Niso pa očitno edini, saj se bo istega ukrepa poslužil tudi razvijalec Offworld Industries, kateri stojijo za popularno večigralsko streljanko Squad.

Pravijo, da ReShade vsebuje zlorabo “zoom” funkcije, kar pomeni, da goljufivci lahko vidijo boljše v igrah kot so PUBG ter Squad. Prav tako lahko nepošteneži prilagodijo barvno paleto igre, kar pomeni, da lahko vidijo bolj kristalno sliko v temnejših predelih igre. Zato so se odločili za “ban” ReShade-a iz njihovega naslova. Tisti, ki imate orodje že nameščeno, boste prejeli sporočilo, naslednjič ko zaženete igro. Za nemoteno nadaljnje igranje, boste primorani odstrani ReShade in špil bo spet operiral povsem normalno.

Za bolj podrobno objasnilo si lahko preberete njihov uraden prispevek, kjer lahko vidite tudi praktične primere pri zlorabi, vprašanje pa ostaja, če bo to popularno grafično orodje kmalu povsem izginilo iz večigralskih naslovov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime