Ameriški zakonodajalec predlagal davek na nasilne igre

Nekaj časa nazaj je ZDA pretresel strelski pokol v Parkland šoli in ljudje so še vedno pod vplivom šoka. Velikokrat se po takem krvavem dogodku na zatožni klopi znajdejo prav videoigre, ki naj bi bile povod za takšna grozovita dejanja.

Predstavnik Rhode Islanda, Robert Nardolillo III, je izjavil, da je po nasilnem dejanju v šoli prejel tono elektronskih sporočil zaskrbljenih staršev, študentov in učiteljev. Zato se je odločil krivdo zvaliti na igre in je predlagal zakon, ki bi za 10 % zvišal ceno iger, ki so si po ESRB-ju prislužili oznako M (mature). Vsi dobički od teh desetih procentov naj bi šli v šole, na račun svetovanja in razvoja duševnega zdravja.

Tako bi v Rhode Islandu nasilen naslov, kot je Grand Theft Auto V, stal okoli 70 $. Sicer močno dvomimo, da bi to res pomagalo pri zatiranju nasilnih strelskih pohodov, padla pa bi prodaja in dobiček pri samih razvijalcih, kar seveda ni dobro za igričarsko industrijo.

Ko smo že pri obtoževanju iger za nasilna dejanja, je svoj piskrček pristavil tudi trenutni predsednik ZDA, Donald Trump. Ta je izjavil, da današnje nasilne igre vplivajo na razmišljanje mladih ljudi in je predlagal sistem ocenjevanja za nasilne igre, ki bi bil ločen od trenutnega in bi upošteval tako nasilno kot seksualno vsebino.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime