Home Gaming Dead Dozen – Predogled igre

Dead Dozen – Predogled igre

0
Dead Dozen – Predogled igre

Dobrodošli vsi skupaj, danes si bomo ogledali igro Dead Dozen. Kot je v knjigi bontona zapisano, je prvo na vrsti predgovor, kjer naj bi povzel celotni članek.

No, na kratko, igra je zanimiva na začetku, potem spoznaš, da dokaj hitro postane  dolgočasna in na koncu te razsvetli njena konkurenca, ki ti pokaže, da obstajajo tudi boljše alternative (te so bistveno cenejše).


Razvojna ekipa: Fntastic (Rusija)
Založnik: 
Fntastic
Platforme: 
PC
Operacijski sistemi: Windows 7+
Datum izida: 
7. 3. 2018
Cena: 
14.99 €

Zvrst: Srhljiva akcijska streljačina


Opis

Torej, celotno dogajanje je postavljeno v zimsko obdobje Sibirije leta 1993. Naša naloga je preživetje, kot nasprotniki pa nas s temnih kotičkov plašijo Ghoul ter njegovi podložniki. Z uporabo pokalic različnih kalibrov se jih otepamo, a žal so nadležni kot štalne muhe in se ves čas vračajo.

Igra je žal imela malce težaven začetek ob prehodu v rani dostop za publiko in zaradi tega je veliko igralcev omagalo že na samem štartu. Igra jih je odbila in sedaj se le stežka vračajo. Dobesedno, igralcev ni, in če imaš srečo, boš našel morda kak strežnik, kjer sta dva ali trije.

Osebno sem v enem tednu le stežkoma igral večigralski način, saj igralcev resnično preprosto ni. Obstaja uradni Discord kanal, kjer najdeš koga za igranje, a težava je v tem, da so le-ti navadno v različnih časovnih pasih (Amerika + Evropa + Avstralija … zdaj se pa zmeni, kdaj se gre igrat).

Večino časa sem preigraval novo dodani kooperativni način, kjer sem se sicer čez horde nasprotnikov prebijal sam, a sem vsaj lahko igral, kadar koli se mi je zahotelo, brez predhodnega dogovarjanja s preostalimi igralci.

A še vedno je glavni problem igre Dead Dozen, da postane hitro enoličen. Na voljo imamo nekaj različnih map ter skromni nabor orožja. Igra deluje zelo arkadno, kar je verjetno posledica mojega preigravanja Escape from Tarkov, saj, odkar sem igral to igro, vse druge nekako zbledijo v primerjavi. Da se vrnemo nazaj k Dead Dozen, praktično povedano: če igraš sam (kooperativni način), je zelo težko, veliko lažje je, če imaš še koga zraven, da ti vsaj malce pomaga – a je v slednjem primeru treba biti previdnejši s strelivom, saj zadeva izginja hitreje kot bombončki iz sklede, postavljene pred 5-letnega otroka.

Grafično in zvočno je igra na nivoju. Za tako majhen studio je zadeva celo pohvalna, saj se zavedam, koliko truda je potrebnega za dosego končnega izdelka. Seveda ni nič v primerjavi z modernimi AAA naslovi, a tisto je že razred zase.

Omenjal sem tudi konkurenco. Deceit je dosti podoben princip igre; ljudje, ujeti v nekem prostoru, iz katerega je treba pobegniti, obenem pa so na lovu za tabo pošasti, pred katerimi se braniš s pokalicami. Razlika med Dead Dozen in Deceit je ta, da si pri zadnji, če si pošast, zamaskiran kot človek in se zbudiš skupaj s skupino ter se pretvarjaš, da si eden izmed njih. Ko pa zmanjka elektrike in se spusti tema, se preleviš v lovca, saj je sezona lova na človečke v belem uradno odprta.

Sem omenil, da je Deceit zastonjska zadevščina?

Več o sami igri pa boste izvedeli, če si ogledate video.

Sedaj pa pojdimo na lov … Posodobitev je že prišla. Cyuka!


Zaključek

Igra Dead Dozen je hitra in dinamična, žal pa zelo kmalu postane enolična ter dolgočasna. Zaradi pomanjkanja aktivnih igralcev pa se čas užitka še toliko bolj oklesti.

Pozitivno:
+ Odnos razvijalcev do kupcev
+ Redne posodobitve in nadgradnje

Negativno:
– Sušno obdobje glede števila igralcev
– Cena igre se spreminja iz tedna v teden
– Majhen nabor map in pokalic

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime