PUBG od januarja izgubil že več kot polovico igralcev

Praktično vsak, ki je že kdaj v rokah držal miško in tipkovnico, ve za igro PUBG. Ta battle royal igra je na Steamu podrla praktično vse rekorde in vsi smo se dolgo čudili nad njenimi osupljivi številkami.

A vse ni tako rožnato v PUBG svetu, saj so zadnje številke pokazale močan padec igralcev. Glede na spletno stran SteamCharts, ki budno spremlja večigralske številke, je Player Unknown’s Battlegrounds v zadnjih mesecih utrpel močan upad igralcev.

Januarja 2018 je bila igra na višku popularnosti, ko jo je v ciklu 24 ur igralo 3,236,027 igralcev. Danes je številka upadla za kar 50 % igralcev, in čeprav je trenutna cifra še vedno visoka, je pri 1,560,595 močno nižja.

PUBG Corp vložil tožbo proti Epic Games (Fortnite)

Upad igralcev je bil nekako pričakovan, saj se dandanes za večigralski prestol bojuje že kar precej naslovov, poleg tega je PUBG star že kako leto in se ljudje sčasoma stvari naveličajo. Trn v peti jim je zagotovo še njihov največji konkurent Fortnite, ki s svojimi konstantnimi posodobitvami in raznimi posebnimi dogodki pridoma pridobiva na svoji popularnosti.

Tu je tudi vidik kitajskih igralcev. Na Kitajskem je namreč distribucijo prevzel Tencent, ti pa imajo svojega klienta in platformo, ločeno od Steama. Glede na to, da je poprej veliko število igralcev prihajalo ravno iz tega dela sveta, je morda ravno ta vidik krivec za upad številk.

PUBG zaradi tega seveda še ni mrtev, a zanimivo bo videti, kakšne bodo številke v naslednjih mesecih, še posebej ko izideta Call of Duty: Black Ops 4 ter Battlefield V, saj bosta oba vsebovala svojo verzijo battle royal načina.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime