Realm Royale v dveh mesecih izgubil 93% igralne baze

Realm Royale je sicer štartal svoje življenje s precej obubožano bazo igralcev, ko jo je naenkrat preigravalo samo okoli 5k igralcev. Razvijalec Hi-Rez sprva s svojo bazo igralcev ni bil zadovoljen a kmalu je zadeva dobila pozitivne kritike s strani igričarjev, pohvalno besedo ji je podal tudi popularni streamer Ninja in junija je Realm Royale prebil magično mejo 100k istočasnih igralcev.

Izgledalo je, da sta Fortnite ter PUBG dobila resnega konkurenta. Igralcem je bila všeč igrina estetika, ki je močno spominjala na Fortnite, ni pa se bilo ukvarjati z nabiranjem surovin in zamudnim grajenjem.

Žal pa je njena popularnost padala iz dneva v dan in v zadnjem tednu je Realm Royale nabral komajda 7k istočasnih igralcev.

Kaj točno je botrovalo padcu ni povsem jasno a če pogledamo recenzije na Steamu, lahko vidimo, da je glavna pritožba igralcev samo balanciranje igre. Trenutno je tako ocena na Steamu “Mixed”, kar zagotovo ni ravno vzpodbudno za rekrutiranje novih igralcev.

Številke so padle tudi pri gledanosti na Twitchu, saj je na višku popularnosti Realm Royale gledalo med 50-150k istočasnih gledalcev, medtem ko je sedaj številka drastično nižja.

Hi-Rez seveda zaradi tega ne bo sedaj propadel, saj je njihova igra Paladins med 25-imi najbolj igranimi naslovi na Steamu, Realm Royale pa bo kmalu prišel tudi na Xbox One ter PlayStation 4, kjer zna doživeti ponovno dvig v višave popularnosti, kot je to nedavno uspelo sorodnemu naslovu H1Z1.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime