PlayStation 4 uporabniki se pritožujejo nad prejetimi privatnimi sporočili, ki jim pokvarijo konzole

Včeraj se je na Redditu razpršil val pritožb uporabnikov konzole PlayStation 4, saj so naleteli na kar veliko težavo glede svojih sistemov.

Kakor poročajo uporabniki, po PlayStation mreži krožijo zlonamerna privatna sporočila, ki znajo, če jih odprete, pokvariti konzolo. Kakor se zadeva morebiti sliši neverjetna, se je nekaj podobnega zgodilo leta 2015, ko je unikatni seznam znakov v sporočilu znal zrušiti iPhone.

Zadeva v praksi izgleda takole: uporabnik prejme sporočilo, ko ga odpre, izgubimo signal kontrolerja in zvoka. Če konzolo ponastavimo, se ta noče zagnati ampak se vrti v zanki ponovnega zagona. Sporočilo naj bi izgledalo samo kot nedolžni vprašaj v kvadratu, ki pa ima očitno kar velike posledice.

Takole naj bi izgledalo usodno sporočilo

Zadevo naj bi se dalo razrešiti tako, da sporočilo odpremo preko PlayStation mobilne aplikacije in ga od tam izbrišemo, lahko pa se prijavimo v račun tudi preko brskalnika in sporočilo izbrišemo od tam. V zadnji sili lahko celotno konzolo ponastavimo na tovarniške nastavitve a tega se lotite samo, če prejšnji dve rešitvi ne zadostujeta.

Pred zadevo se lahko zaščitimo precej preprosto, saj se ne gre za virus ampak samo za sporočilo, ki vam ga pošiljajo zlonamerni neznanci. Dovolj je skok v nastavitve računa in pod “Privacy Settings”, opcijo “Messaging” nastavimo na “Friends Only” ali pa če ste čisti samotar, na “None”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime