League of Legends – leto 2018 je prineslo osupljive številke

Leto 2018 je bilo vsekakor razburljivo za igro League of Legends. Finale Worldsov je prineslo presenetljiv spopad evropske ekipe Fnatic ter kitajske Invictus Gaming, razburljivo pa je celo po koncu sezone, kjer smo tektonske premike občutili tudi Slovenci.

Razvijalec Riot nam je zato postregel s prvimi konkretnimi številkami glede letošnjega leta in cifre so naravnost gromozanske.

Obračun ekip Fnatic ter Invictus Gaming si je ogledalo kar 99.6 milijonov gledalcev, kjer jih je na višku gledanosti naenkrat opazovalo kar 44 milijonov ljudi.  Med vsako minuto prenosa je spopad gledalo 19.6 milijonov gledalcev.

Tekmovalnost je bila na vrhuncu in letos se je prvič pokazalo, da Južna Koreja ni nikakršen bavbav in da se jih da premagati. To je dokazal že omenjeni Fnatic, izkazala pa se je tudi ameriška ekipa Cloud9, katera se je prebila celo v polfinale.

Finale je prenašalo več kot 30 različnih platform in celo televizijski kanali, komentiranje pa se je izvajalo v 19-ih različnih jezikih.

Med svetovnim prvenstvom se je na mapi pojavilo 90 različnih šampionov, kar je rekord za tosortna tekmovanja. To je tudi lepa pohvala za Riot, saj kaže na lepo uravnoteženost likov, kar pa tudi omogoča različne pristope in strategije med igranjem.

Lepe številke so se obračale tudi pri The 2018 Mid-Season Invitational, kjer je zmagala ekipa Royal Never Give Up, finale tega si je ogledalo 60 milijonov gledalcev, na višku pa je prenos spremljalo 19.8 milijonov ljudi.

Torej kaj nam kažejo vse te ogromne številke? Predvsem to, da bo League of Legends še dolgo vladal iz e-šport prestola in da so bile govorice o njegovi smrti, zaradi navala Battley Royale iger, čist izmišljotina.

Upamo si celo napovedati, da zna biti naslednje leto zadeva še bolj popularna, saj so se že oblikovale zanimive ekipe, zagotovo pa bomo Slovenci v 2019 eni bolj strastnih navijačev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime