PUBG ter Fortnite imata na telefonih enako število igralcev

Vsi vemo, da Fortnite podira rekorde glede svoje številne igralne baze, ki je praktično iz dneva v dan večja. Čeprav zna biti razvijalec Epic včasih malce preveč požrešen s svojim denarjem, bo vsaj vse te silne denarce vložil v razvoj prav svoje digitalne trgovine.

Čeprav Fortnite vlada na PC-ju ter konzolah, je situacija drugačna na mobilnih telefonih, kjer mu močno konkurira nekdanji Battle Royale prvak, PUBG.

Razvijalec je nedavno izjavil, da ima njihova igra preko 200 milijonov uporabnikov, od tega jih je 30 milijonov takih, ki PUBG preigravajo dnevno.

To jih tako postavi vzporedno igri Fortnite, ki je sicer 200 milijonov igralcev dosegla 26. novembra. Njihova številka je od takrat zrasla a potrebno je tudi upoštevati, da v te cifre ni zajeti kitajski trg, kjer je PUBG izjemno popularen.

To je predvsem zasluga tega, da so Kitajci konzole prepovedali vse do leta 2015 in so bolj vajeni mobilnih ter PC iger. PUBG je na mobilnike prišel prvi in po sistemu “kdor prvi pride, prvi melje”, tam drži pred Fortnitom veliko prednost.

Marsikoga znajo te številke presenetiti a treba je vedeti, da je PUBG močno bolj popularen tudi pri Indijcih. In vsi vemo kakšna je tam populacija, saj se jih težko otepa celo najbolj popularni YouTuber PewDiePie.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime