Za nami tudi prvi teden LCS-a

Onkraj luže se je pretekli vikend pričel tudi novoimenovani LCS. Dolgo se je ugibalo katerp ime bodo izbrali Američani, a na koncu so se odločili za popolnoma preprosto ime. Namesto NA LCS so odvzeli “NA” ter tako dobili novo ime za svojo ligo. Za nami je že prvih 10 dvobojev, ki so se odvili predvsem v nočnih urah v soboto, nedeljo in ponedeljek.

Ligo sestavlja 10 ekip, ki so se borile že preteklo sezono, tako da sprememb glede ekip nismo dočakali. Ekipe TSM, Team Liquid, FlyQuest, Clutch Gaming, Cloud9, Echo Fox, OpTic Gaming, CLG, Golden Guardians ter 100 Thieves bodo odigrale 18 tekem v tem prvem delu sezone, v formatu Double Round Robin. Vse tekme bodo odigrane v formatu Best Of 1, najboljših 6 pa se bo uvrstili v poletne izločilne boje. Prvi dve ekipi se bosta avtomatsko uvrstili v polfinale, ostale štiri pa bodo razporejene v četrtfinale. Izločilne boje bomo lahko spremljali med 30. marcom in 14. aprilom, s formatom Best of 5 single elimination. Zmagovalec celotnega razporeda se bo uvrstil na tekmovanje MSI 2019 (Mid Season Invitational), kjer bo zastopal barve svoje države.

Team Liquid – Cloud9

Fantastična otvoritvena tekma med ekipama, ki bosta tudi letos ciljale visoko. Liquid v svoje vrste privabil CoreJJ-a iz LCK-a in Jensna iz Cloud9 in tako izboljšal svojo ekipo. Cloud9 je med drugim iz Splyca pripeljal Nisqy-a, za katerga upajo, da bo vsaj polovično stopil v čevlje Jensena. Tekma je bila z začetka zelo izenačena, veliko menjavanj vodstva in towerjev. Igra se je na stran Liquida prevesila v 25. minuti pri Baronu, kjer je Liquid dobil prednost dveh igralcev ter uspešno pridobil Baron buff. Od takrat naprej so igro morali le še pripeljati do konca. Najkoristnejši igralec igre je bil z 10/2/7 na Cassiopei Jensen, ki se je tako veselil prve zmage za Liquid.

100 Thieves – TSM

“TSM, TSM” je ponovno odmevalo iz dvorane, kjer je seveda vsako leto večino oboževalcev na strani TSM-a. V svoje vrste so pred sezono pripeljali večini ljudem neznanega Sergen “Broken Blade” Çelika. Nazaj v Evropo je po lanski slabi sezoni odšel Mithy (zamenjal ga je Smoothie), medtem ko je Zven ostal. 100 Thieves imajo na drugi strani na papirju zelo močen Bot lane, kjer sta Bang in Aphromoo ter Ssumday na Topu. Vseeno je bila ta igra bolj kot ne pohod do zmage TSM-a, ki je celotno igro narekoval tempo.

CLG – OpTic Gaming

Tudi CLG je prenovil ekipo pred letošnjo sezono, saj je iz ekipe odšel jungler Reignover, katerega je zamenjal jungler CLG akadamije Moon. Na Mid je prišel evropski mid laner POE – PowerOfEvil, ki je prej veljal za enega boljših evropejskih igralcev. OpTic je v svoje vrste pripeljal Meteosa, Crowna (Gen.G) ter Allorima, Asto in Gate-a iz svoje akademije. Na papirju ne tako močna ekipa, a so vseeno presenetili CLG v prvi igri tega splita. Zelo zelo izenačena igra vse do 35. minute, ko se je igra odločila na Baron fightu v korist Optica. Darshan je naredil ogromno napako, ki so jo pri OpTicu izkoristili ter igro kasneje zaključili.

Veselje igralcev OpTica ob zmagi nad ekipo CLG

FlyQuest – Golden Guardians

FlyQuest je pred pričetkom sezone odslovil dva korejska igralca ter pripeljal dva Severnoameričana. Iz ekipe sta torej odšla Flame (Top) ter Keane(Mid). Nadomestila sta jih Pobelter in V1per, ki je prišel iz akademije FlyQuesta. V ekipo Golden Guardians so med drugim prišli Froggen, stari znanec Evrope, Olleh ter Hauntzer. Znana imena na prvi pogled, a napovedi za to ekipo niso tako blesteče. Dokaj izenačena igra vse do 25. minute, ko so pri FlyQuestu pobili vse igralce Golden Guardiansov ter dobili Baron buff. S pomočjo buffa so lahko potisnili vse 3 pozicije na mapi ter z lahkoto prišli do zmage z rezultatom 17-6.

Clutch Gaming – Echo Fox

Zadnja igra večera je bila med popolnoma prenovljenima ekipama Clutch Gaming ter Echo Fox. Clutch Gaming je pripeljal kar 3 Korejce (Huni,Lira,Piglet) ter Vulcana in Damonteja. Echo Fox je iz KT-Rolsterja pripeljal junglerja Rusha, pridružili pa so se tudi Solo, Apollo, Hakuho ter Fenix. Clutch Gaming je začel dominantno, potem pa so v 20. minuti dovolili vrnitev Echo Foxa, ki pa ni bila popolno izpeljana. Odločil je spopad v 38. minuti, kjer je Lira s Camille fantastično vskočil med vseh 5 igralcev Echo Foxa, ki niso imeli možnosti. Sledil je še zadnji push, ki je odločil zmagovalca v korist Clutch Gaminga.

FlyQuest – OpTic Gaming

Drugi dan se je pričel bolj zgodaj, tako da smo si tudi evropski oboževalci lahko v miru pogledali boje. Prvi izmed njih je bil obračun med FlyQuestom in opTicom, ekipama, ki sta prvi dan končali z zmago. OpTIc je skozi celotno igro vse do 30. minute vodil tako v ubojih kot v denarni razliki in vse je kazalo na gladko zmago OpTica. Potem pa je v 30. minuti sledil teleport V1perja za hrbet igralcem OpTica, ki so izgubili 3 igralce in Barona. FlyQuest je prednost znal izkoristiti in slavil po 40 minutah igre in teden končal z rezultatom 2-0.

Cloud9 – 100 Thieves

Dvoboj ekip, ki sta prvi dan izgubili in sta tako iskali svojo prvo zmago v sezoni. No, videli nismo veliko saj je bil to že drugi pohod do zmage proti ekipi 100 Thieves, ki kljub svojemu dobremu Bot Lane-u ne zna izkoristiti prednosti. Igra je bila končana že v 25. minuti pri rezultatu 13-4 v korist Cloud 9.

Team Liquid – CLG

Zelo izenačena igra ekip, pa čeprav je bilo po prvem dnevu pričakovati drugače. CLG se je dobro upiral Liquidu a je vseeno odločila kontrola mape, 3 infernal zmaji v korist Liquida in nekaj gold razlike. Igre je bilo sicer konec v 33. minuti a vseeno je to spodbuda za CLG pred nadaljevanjem sezone. Liquid je teden končal z rezultatom 2-0, medtem ko je CLG izgubil oba svoja dvoboja.

Clutch Gaming – TSM

Nova sezona, stari TSM bi lahko rekli. TSM je vodil praktično celotno igro proti Clutch Gamingu, nato pa pri rezultatu 7-0 v killih ter 3-0 v towerjih vseeno izgubil obračun. Brokenblade je praktično 1v1 premagal Hunija na Topu, a to ni zadostovalo za zmago TSM-a, ki se je moral zadovoljiti z 1-1 rezultatom po prvem tednu odigranega tekmovanja LCS.

Echo Fox – Golden Guardians

Verjetno najmanj atraktivna tekma tedna med Echo Foxom ter Golden Guardiansi, katere so analitiki postavljali na zadnja mesta pred začetkom sezone. Golden Guardiansi so solidno začeli tekmo ter povedli z killi a denarna razlika je bila vedno na strani Echo Foxa, ki je z dvema infernal zmajema ter odličnim fightom v 27. minuti tekmo prevesil na svojo stran. S tem so se lahko veselili svoje prve zmage v splitu, medtem ko GGS ostajajo na zadnjem mestu z 0-2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime