Electronic Arts podlegel Belgiji – ustavljena prodaja loot boxov v igri FIFA

Belgija je ena prvih držav, ki je osovražene “loot boxe” iz iger označila za kockanje in od aprila 2018 so prepovedali prodajo takšnih vrednostnih skrinjic v igrah Overwatch ter Counter-Strike: GO.

Tako Valve kot Blizzard sta se vdala usodi in loot boxe odstranila a eden od večjih igralcev je še vedno trmasto vztrajal, saj ni želel izgubiti ogromne količine denarja, ki jim jih prinesejo tosortne prakse.

Gre se zaveda za Electronic Arts in njihovo dobičkonosno kravo molznico, serijo FIFA.

V njej lahko igralci kupujejo točke, te pa potem porabijo za nakup FUT-ov oz skupkov kart, imenovanih FIFA Ultimate Packs.

Zadeva je tako dobičkonosna, da se je EA želel za svoje pravice boriti tudi na sodišču. Belgija je tako septembra odprl kriminalno preiskavo proti Electronic Arts in očitno so šele sedaj vodilni pri EA spoznali, da se Belgijci ne zajebavajo.

Do konca januarja bo tako eliminiran nakup FIFA točk. Igralci bodo lahko še vedno uporabljali igrino trgovino, tiste točke, ki pa so bile že nakupljene bo moč normalno uporabiti.

Vso vsebino bo še vedno moč odkleniti z normalnim igranjem, EA pa pravi, da to ne bo vplivalo na njihove finančne rezultate.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime