Activision Blizzard odpustil stotine zaposlenih, letos ne bo izdal nobene nove igre

Črni oblaki so se zgrnili na nekdaj priljubljenega razvijalca Blizzard.

Ta se je že leta nazaj združil s precej osovraženim založnikom Activision in nekateri pripisujejo padec priljubljenosti Viharnikov prav tej založniški hiši.

Direktor podjetja, Bobby Kotick, je sicer med konferenčnim klicem vsem investitorjem povedal, da je bilo leto 2018 za njih rekordno leto a da bodo v prihodnosti njihove prioritete drugačne.

Sicer je povedal tudi veliko sladkih besed o samem podjetju, ki pa niso ravno preveč zanimive običajnemu igralcu. Čez črto potegnjeno, se bo podjetje preoblikovalo in svoje finance bodo vlagali samo v zadeve, v katerih vidijo dobiček za nadaljnjo rast.

Skladno s tem, so se pričela odpuščanja.

Glede na anonimne vire, bodo službo izgubili predvsem ljudje, ki skrbijo za skupnost ter za njihovo e-šport branžo, medtem ko naj bi bili programerji in ostalo ključno osebje pri izdelovanju iger ostalo nedotaknjeno.

Brez službe bo ostalo približno 8% ljudi, kar je precej velika številka, saj naj bi Activision Blizzard po svetu zaposloval kar 9,000 ljudi. Odpuščanje je zaposlene precej presenetilo, saj so za namere svojega zaposlovalca izvedeli samo kak dan prej in glede na poročila, so se zaposleni objemali in jokali na parkirišču pred stavbo, preden so še zadnjič stopili na delovno mesto.

Denarcev pa očitno ne bodo izgubili tisti na višjih pozicijah, saj je samo prejšnji mesec podjetje pridobilo novega CFO-ja, Dennis Durkina, ki je samo za to, da je sprejel pozicijo, prejel ček vrednosti 15 milijonov dolarjev.

Prav tako je Activision Blizzard povedal, da bodo veliko denarcev vlagali v razvoj novih Diablo projektov in da v 2019 ne bodo izdali nobenega novega naslova, če ne štejemo mobilnega Diablo Immortal ter predelave Warcraft 3 Reforged.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

4 KOMENTARJI

  1. Svoj fokus bodo preusmerili v razvoj mobilnih iger, kar so že pred kratkim povedali na Q/A konferenci, kar je žalostno, saj je Blizzard zrastel predvsem na PC publiki igralcev. Upam, da bo vsaj WoW Classic uspešen projekt. Drugače pa ne vidim svetle prihodnosti pri Blizzardu.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime