PewDiePie lahko spet geeka Roblox

Najpopularnejši Youtuber PewDiePie, ki bije bitko z indijskim T-Seriesom je pred dnevi izgubil svoj račun v znani igri Roblox. Po končanem streamu na svojem Youtube kanalu so se namreč moderatorji igre Roblox odločili blokirati njegov račun, saj naj bi uporabljal neprimerno ime.

Novica se je seveda hitro razširila, predvsem zaradi dejstva, ker naj bi PewDiePie uporabljal ime, ki ni v skladu s pravili Robloxa. Ciljna publika razvijalcev in tudi večino število igralcev je mlajša populacija, ki šteje pod 15 leti. PewDiePie je sicer “znan” tudi po nekaterih rasističnih in antisemitizničnih izjavah za katere se je že nekolikokrat moral opravičevati svojim gledalcem.

Vojna med PewDiePiejom in T-Series seveda dosega nove mejnike, saj se po celotnem internetu širi tudi “meme” Subscribe to PewDiePie. Pomagaju mu tudi nekateri hekerji, ki so npr. v igri GTA 5 poslali “telefonsko” sporočilo igralcem.

No tako razširjene informacije pa niso ušle niti Robloxu, ki se je znanega Šveda odločil odblokirati. Ta je šaljivo na svojem Twitter profilu to tudi pokomentiral.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime