Konec sanj o popolnem rezultatu v ligah LEC in LCS

Minuli vikend smo lahko spremljali že peti (LEC – Evropa) ter četrti (LCS – Severna Amerika) teden tekmovanja v igri League of Legends. Dočakali smo prva poraza najboljših dveh ekip letošnje spomladi, ob enem pa nimamo več niti ekipe brez zmage.

V evropskem LEC-u smo teden ponovno začeli s slovenskim privdihom, kjer je proti ekipi Splyce igral naš Nemesis. Fnatic se po katastrofalnem začetku le počasi vrača in je proti Splycu nanizal svojo tretjo zmago, a v soboto v slovenskem obračunu proti Crownshotovem SK Gamingu izgubil.

Origen se povzpenja po lestvici navzgor, kar sem sam tudi pričakoval. Njihov razpored v začetnih tednih je bil res težek, zato me prav nič ne čudi da so teden končali tudi z zmago proti G2. Ja, prav ste prebrali! G2 Esports je v tem tednu po zmagi nad ekipo Misfits Gaming, v soboto nato izgubil proti Origenu, ki so jih dominirali od začetka do konca. Predvsem je blestel Nukeduck s svojim Zedom, ki je praktično nadigral Capsa in njegovo Cassiopeio.

ExceL je pričakovano izgubil oba dvoboja tega tedna (proti ekipi Splyce ter Origen) in je tako po polovici tekmovanja na predzadnjem mestu. No presenečenje tedna so nam pričarali tudi pri SK Gamingu, za katere igra Crownshot. Premagali so favorizirane Vitality ter naslednji dan še Fnatic, tako da se trenutno držijo pri 50 odstotku zmaganih iger (5 zmag 5 porazov).

Vitality in Schalke 04 sta si v tem tednu razdelila zmagi in poraza in tako ostajata na 2. mestu z rezultatom 7-3, na dnu lestvice pa je do zmage nad Misfitsi prišel tudi Rogue, ki pri rezultatu 1-9 še vedno sameva na dnu lestvice.

Razpored po polovici spomladanske sezone LEC

Nekoliko bolj izenačen pa je LCS, kjer trenutno vladuje Team Liquid, ki pa je izgubil tudi svojo prvo tekmo v letošnji sezoni proti ekipi TSM, ki se je po slabšem tednu le pobral in zmagal oba obračuna v tem tednu. Enako velja za Cloud9, ki se približuje Liquidu na vrhu z rezultatom 6-2. Na dnu lestvice pa sta prepričljivo OpTic ter Clutch Gaming (oba 2-6 in 0-2 v tem tednu). Golden Guardians, CLG in Echo Fox pa so si razdelili zmago in poraz in se trenutno zadržujejo na sredini lestvice.

Razpored po polovici spomladanske sezone LCS

Do konca spomladanskega dela sezona nas čaka torej še približno polovica, mesta pa so nedvomno pomembna za uvrstitev na MSI o katerem si več lahko preberete tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime