Activision je v igro Black Ops 4 brezidejno dodal loot boxe

Pri Activisionu, ki je poznan po svojih Call of Duty igrah, so po kar štirih mesecih od izida igre Black Ops 4, dodali loot boxe, ki v igro prinašajo še več mikrotransakcij. Škatle imenovane Reserve Crates so prišle ob izidu nove velike posodobitve Grand Heist.

Fortnite, Apex Legends, PUBG in sedaj še Call of Duty, so nekatere izmed Battle Royale iger, v katerih si lahko igralci privoščimo preobrazbe svojih karakterjev in orožij in na ta način lepo polnimo žepe razvijalcev. No to nekako še pričakujem od iger Fortnite ter Apex Legends, ki sta igralcem na voljo popolnoma zastonj. Povsem drugače pa je pri igri Call of Duty, za katero moramo igralci vsako leto odšteti do 60€.

Poleg nakupa iger se v vsaki različici pojavijo tudi DLC-ji, za katere moramo vedno odšteti vsaj polovično ceno igre, kar nanese na ogromne količine denarja. Da Activision res ne ve kaj dela, so pred kratkim v igro dodali celo oranžen trikotnik, ki se je pojavil pri vseh igralcih, ki si še niso privoščili njihovega DLC-ja. Activision je pred kratkim odpustil ogromno zaposlenih in kriza se izgleda da samo stopnjuje.

Vsak t. i. Reserve Crate stane kar 1.99$ v njem pa bomo odprli 3 različne predmete, kot so preobleke za skine, karakterje in ostale reči, ki smo jih navajeni iz drugih podobnih iger. No ob nakupu škatle pa niti ne vemo kakšne so naše možnosti o prejemu redkih predmetov kot to omogoča Apex Legends. To pa še ni vse, saj so se pri Activisionu odločili omogočiti tudi podvojene predmete, kar je razburilo večino igralcev, ki se lahko tako obrišejo pod nosom. Omogočili so sicer, da si po treh dupliciranih predmetih igralci lahko privoščijo nov kozmetični predmet, do takrat pa imajo pač v svojem nahrbtniku podvojene neuporabne predmete. Res nevem zakaj se vsaj malo niso potrudili prekopirati uspešnico Apex Legends, v kateri ne samo, da imamo zaščito pred dupliciranimi predmeti, ampak imamo tudi t. i. bad luck protection, pri katerem bomo na vsakih 30 odprtih škatel dobili vsaj en zelo redek predmet.

No, po dveh urah in pol igranja v večigralskem ali Blackout Battle Royale načinu pa igralci končno prejmejo tolažilen Reserve Crate, ki pa ne vsebuje 3 predmetov ampak samo enega. Poleg tega lahko nekateri predmeti oz. orožja vsebujejo tudi posebne perke, ki igralcem ob igranju povečajo hitrost levelanja za kar 25%, kar seveda drastično spremeni igranje igre (v osnovi naj kozmetični predmeti ne bi vplivali na igro).

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime