Apex Legends ima ogromno napak

Čeprav je igra Apex Legends med igralci zelo popularna in je podrla nekatere rekorde igre Fortnite, pa se razvijalci igre spopadajo z ogromno težavami. Med njimi so konstantna sesutja igre ter strežnikov, cel kup različnih hroščev v igri, ki igralcem zmanjšujejo apetit po igranju te zares dobro zasnovane igre. Objavili so nekatere izmed načinov odprave napak, ki naj bi nekaterim igralcem pomagale.

Vseeno je treba pohvaliti “pogovarjanje” razvijalcev s samimi igralci na Redditu Apex Legends, kar da igralcem ter bralcem vedeti, da se lastniki igre dobro zavedajo pomanjkljivosti in jih poizkušajo odpraviti kar se da hitro.

Apex Legends je bil pravi bum in presenečenje za vse igralce, ki nikakor pravzaprav nismo vedeli o ustvarjanju igre. Ne vemo niti kako dolgo so razvijalci igro zares pripravljali, a jasno je, da bi lahko najprej izdali beta različico ter odpravili vse zares velike napake.

Največ težav imajo predvsem s sesutji igre, kjer igralcem konstantno meče različne errorje, ki se jih praktično ne da popraviti. Najbolj pogosta napaka je, da igra kar naenkrat zmrzne in ob tem ne pokaže prav nobene napake. Težave naj bi v večini izhajale iz najnovejših gonilnikov, ki naj ne bi bili optimizirani za Apex Legends. Razvijalci so že sporočili, da se s proizvajalci grafičnih kartic že dogovarjajo o odpravi napak, do takrat pa svetujejo, da igralci različico svojih grafičnih gonilnikov prevrtijo nazaj za nekaj verzij.

Pred dnevi so se pojavile tudi ogromne težave na strežnikih EA, ki so igranje na osebnih računalnikih onemogočili za kar nekaj ur. Težave se sicer pojavljajo tudi, ko te “delujejo normalno”, saj se ob prevelikem spustu iz ladje oz. letala strežniku popolnoma zmeša in igralcem omogoča normalno opravljanje padanja. Težave se nadaljujejo tudi ob pristanku, kjer igralci praktično ne morejo teči hitreje dokler ne umre kar nekaj igralcev in se stanje umiri. Pri takih težavah si lahko včasih pomagamo tudi sami, saj nam igra ponuja menjavo Data Centrov, ki so manj obremenjeni, kar pripomore tudi k boljšemu delovanju.

Kar se tiče slabe strojne optimizacije je to po vsej verjetnosti vse, a tukaj se šele začne. Igra ima tudi cel kup hroščev, ki jih razvijalci po slabih treh tednih še niso odpravili. Na forumu EA igralci pridno dnevno polnijo in odpirajo nove teme z novimi hrošči, ki bog ve kdaj bodo zares odpravljeni. Nekaj popravkov so pri Respawnu že izdali, kjer so popravili en kup možnosti sesutja igre.

Največ v zadnjih dneh se govori o tako imenovanem hitboxu karakterjev, ki seveda varirajo, a ne v takem smislu kot smo si zamislili igralci. Za pričakovati je, da imajo karakterji različne hitboxe glede na velikost samega karakterja, a temu vseeno ni tako. Pathfinder recimo ima možnost ranjlivosti npr. tudi med nogama, rokama in še marsikje drugje. O neljubi situaciji so razvijalci že obveščeni, kdaj pa imajo namen to odpraviti, pa je dobro vprašanje.

Težave se pojavljajo tudi s samo optimizacijo orožij, kar sicer ni nič nenavadnega, saj se v vsaki igri pojavi nek element igre, ki je boljši od drugega. V igri Apex Legends tako igralci izrabljajo neverjetno moč revolverja Wingman, ki je res “must-have” orožje, medtem ko je npr. Mozambique pravo nasprotje. A to so sladke napake, ki jih lahko spregledamo, medtem ko drugih pravzaprav ne moremo.

Pred dnevi smo pisali tudi o zanimivem hrošču, ki igralcem omogoča prejetje petih Apex paketkov ter ekskluzivne Twitch Prime Pathfinder preobleke za tega karakterja. No, napaka še ni bila odpravljena in se jo še vedno lahko izrablja na lastno odgovornost.

Slabo luč na igro meče tudi dejstvo, da poslikave za orožja in preobleke za karakterje stanejo res preveč. Za poseben skin nas bodo opeharili kar za 20€, kar osebno nisem videl še v nobeni igri. Poleg tega so smešno nastavili tudi ceno nekaterih poslikav za orožja, saj za ceno 10€ prejmemo 1.000 Apex kovancev, medtem ko sama poslikava stane 1.100 kovancev in nam s tem ne omogoča možnosti nakupa za 10€.

Ogromno napak naj bi bilo sicer odpravljenih v prihajajočih popravih in tisti večji posodobitvi v marcu, ki bo prinesla prvo sezono ter battle pass v katerem lahko pričakujemo nove mape, karakterje in morda celo vozila. Do takrat pa bomo izgleda da morali trpeti v težavah, ki mnogim onemogočajo igranje igre.

Da boste še bolj na tekočem z novicami in ostalimi zanimivostmi iger Apex Legends, se nam pridružite na Apex Legends Slovenija Discordu ter Facebook skupini.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime