Fortnite sezona 8 bo slaba kopija igre Apex Legends

Osma sezona igre Fortnite je izšla včeraj, vnesla pa je nekaj sprememb, ki bodo spremenile tudi potek igre. Poleg brezveznih skinov, ki nimajo skupne točke (pirati, ninja, banana?, vilin) so se v 8. sezoni odločili kopirati tudi druge igre. Igralci so razočarani nad novimi zvoki streljanja nekaterih pušk in dejstvom, da vsaka sezona v igro vnese le spremembo mape in nove skine.

Pred dnevi sem pisal, da so pri Epic Games potrdili domneve o prihajajočem “respawn” sistemu, ki ga je kot eden izmed prvih v igro vnesel prav Respawn z igro Apex Legends. Sistem se razlikuje po tem, da ob izgubi enega člana ekipe ta še ni dokončno končal igre, vendar imajo njegovi soigralci 60 sekund časa, da pridejo do njegovega trupla oz. škatle z lootom in poberejo t. i. “respawn banner”, ki je nujno potreben za oživitev igralca.

Če vam v 60 sekundah ne uspe priti do trupla je vaš soigralec tudi dokočno končal z igro. No, ideja je bila tako popularna, da so se pri Epic Games začeli pogovarjati o možnosti integriranja te funkcije tudi v Fortnite. Pred nekaj dnevi so na Redditu potrdili dogovarjanja a da bo za to treba še malo počakati in da bo več informacij prišlo v sezoni 8.

Epic Games očitno teče voda v grlo, saj so v mesecema december in januar izgubili kar 48% prihodka v igri, a so seveda na to veliko vplivali tudi novoletni in božični prazniki. Vseeno je jasno, da je Fortnite po izidu Apex Legends padel, saj se je v Apex preselila tudi starejša populacija. Apex je navdušil tudi z izjemnim ping sistemom, ki igralcem omogoča enostavno označevanje orožij, pozicij na mapi, pozicij kjer se nahajajo nasprotniki in ogromno ostalih funkcij.

No, tudi to so pri Epicu hitro prekopirali in dodali njihovo verzijo te funkcionalnosti. Grafika oz. dizajn ping sistema je Fortnitu primeren in se vidi, da je bil izdelan zelo hitro z namenom da bi ujel začetek 8. sezone.

No, manj sreče so imeli pri izdelavi sistema za oživljanje, ki ni prišel ob začetku 8. sezone a to prvotno sploh naj ne bi bil plan. Osebno sem pričakoval sistem za oživljanje nekje 2-3 tedne po začetku 8. sezone, so pa včeraj nekateri igralci že izbrskali zanimive podrobnosti.

V igro je bil že dodan tako imenovani Second Chance Van, oz. po naše kombi druge priložnosti, ki bi lahko bil uporabljen prav za oživljanje. Prvega lahko najdemo že v “Retail Rowu” v igralnem načinu Playground, a ob bližanju izgine. Našli so tudi datoteke, ki nakazujejo, da je kombi res v igri in bo po vsej verjetnosti kmalu na voljo. Ali bo prisoten v novem LMT (Limited Time Mode) ali pa kar v navadnem Solo/Duo/Squads načinu pa zaenkrat še ni znano.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

13 KOMENTARJI

  1. Ta k je to napisu je kr en bosck brez lajfa k kritizira igre k niso po njegovem okusu.
    Ps: poglejmo kok ma fortnite igralcov kok pa apex

  2. Tale clank je res za en drek. Niste omenil da so skini to sezono za vecino ljudi zastonj, zato je logicno da bojo boljse skine dal v shop za vec denarja, niste omenil da pinging sistem ze obstaja v drugi obliki Fortnita (Save The World), niste omenil da Epic Games na respawn sistemu dela ze vec tednov, itd.

  3. Imeli ste čisto prav, skini so nepovezani, banana, pirati, ninje?
    Sezona 3 je meni po pravici bila najboljša.
    Ker je bilo vse normalno.

  4. Lol valda da bojo dal not respawn sistem sej to igralci že dolg hočejo zarad insta-thirstov (takoj pokončajo)
    Kar se skinov tiče so hudi pa so za večino igralcev zaston.
    Brez ping sistema se je dal žvet
    Sezona 8 je boljša k 7,6,5

  5. Apex legends je logično kopija fortnita ker je izšla dobro leto kasneje in ima vse značilnost fortnita (mapa, supply drop, battle pass…) SLABA KOPIJA!

    • Dej stari bodi tiho. Fortnite umira ze od konca 6 sezone… serverje so poslabsal pa tut Respawn bi lohk tozu Epic za kopiranje igre… Premisli preden govoris gluposti

  6. Če fortnite kopirau ping od Apexa pol se lahko isto reče za Apex da je kopirau ping sistem iz Battlefield ali League of Legends

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime