Ne boj, mesarsko klanje v ligah LEC in LCS

Ponedeljek je, kar pomeni, da so za nami novi rezultati v ligah LCS in LEC. Hitro se približujemo koncu rednega dela spomladanske sezone v obeh ligah, kjer so ekipe zares izenačene.

V evropski ligi smo lahko videli nekaj presenečenj, ki so premešale vrstni red in ekipe postavile v še bolj izenačen položaj. G2 sicer še vedno sameva na vrhu a so izgubili svoj obračun proti SK Gamingu, ki je bil v praktično izgubljenem položaju a se je v koncu igre po slabih team fightih G2-ja vrnil v igro in povsem preobrnil rezultat v svojo korist.

Na drugo mesto je skočil Vitality, ki je v prvem dnevu premagal Misfits, v soboto pa izgubil proti Origenu, ki se je iz zadnjih mest povzpel povsem na vrh (deli si 3. mesto s Splycom). Vrača se tudi Fnatic, ki je ponovno zmagal oba dvoboja in se je sedaj popolnoma vmešal v boj za končnico.

Peto mesto si sedaj delijo kar 4 ekipe z rezultatom 4-4, ki se bodo ob morebitnem enakem rezultatu morale pomeriti v posebnih izločitvenih bojih.

Na dnu lestvice pričakovano stojita exceL in Rogue, ki sta za končnico praktično odpisana. ExceL je sicer odščipnil pomembno zmago SK Gamingu, ki pa se je nato kot omenjeno dobro vrnil proti najboljši evropski ekipi.

Tudi američani bijejo trd boj, kjer so ekipe na sredini zelo izenačene, ne zaostajajo pa niti “najslabše” ekipe. Na vrhu še vedno ostaja Liquid, ki je ponovno dobil oba obračuna, kar velja tudi za Cloud 9, ki jim z 10-2 diha za ovratnik. Na tretjem mestu nekako sameva TSM, ki je premagal Echo Fox in nato izgubil proti Cloud 9. Nato pa sledijo 4 ekipe (CLG,FlyQuest,Golden Guardians in OpTic Gaming), ki si delijo 4. mesto pri rezultatu 5-7. Eno zmago manj imajo nato Echo Fox, Clutch Gaming ter 100 Thieves, ki pa seveda še niso odpisani za končnico.

Zares izenačeni sta obe ligi, ki imata po eno ekipo, ki izstopata in bi lahko na MSI-ju prikazali dobre predstave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime