Dual Universe je znanstveno-fantastični MMO, ki je pred kratkim na samo enem strežniku poganjal kar 30.000 igralcev

MMO-ji se dandanes zdijo kot žanr iger, ki so mu šteti dnevi.

Razlog za to je velika popularnost brezplačnih battle royale iger, problem pa je tudi, da so MMO-ji preprosto prenehali inovirati in zato potrebujejo nekaj svežega, kar bo igralce zopet privabilo nazaj.

Morda bo obuditvi žanra pomagal projekt Dual Universe, ki je sicer skrivnosten znanstveno-fantastični projekt, z visokimi cilji.

Razvijalci želijo doseči nekaj do sedaj nevidenega in sicer na samo en strežnik postaviti ogromno število igralcev, ki se bodo med sabo lahko pretepali, trgovali in se dejansko počutili kot del ogromne skupnosti.

Prevelika gneča na strežniku je strah in trepet vsakega MMO razvijalca, saj takšne stvari ponavadi rezultirajo v velikem zamiku, velikokrat pa se zaradi preobremenitve strežnik preprosto zruši.

Dual Universe je pred kratkim prikazal, česa vsega je zmožna njihova tehnologija. Razvijalec Novaquark je zagnal test, kjer je na planetu istočasno poganjal 30.000 igralcev in zadeva izgleda fenomenalno.

Igralci seveda niso bili tisti iz mesa in krvi, saj jih je poganjala umetna inteligenca, nadzorovani liki pa niso počeli nekih razburljivih stvari ampak so se samo brezciljno sprehajali po območju. To je seveda močno drugačno od tistega, ko za liki stojijo dejanske žive osebe, vseeno pa je zadeva močno impresivna.

Med “robotki” se je sicer nahajalo tudi nekaj živih osebkov, ti pa poročajo, da je test potekal presenetljivo brez problemov in da so nad tehnologijo navdušeni.

Kako bo zadeva izgledala v praski bomo lahko videli naslednje leto, ko Dual Universe tudi uradno izide.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime