Kitajski hekerji stvari vzeli v svoje roke in razvili svoj protihekerski program

Igra Apex Legends ima poleg ogromnega števila igralcev tudi ogromno število hekerjev. To lahko pripišemo dejstvu, da je igra popolnoma zastonj in je kreiranje novega računa zadnji problem, ki bi hekerje zanimal in jih odvrnil od ponovnega goljufanja.

Do sedaj naj bi Respawn sicer blokiral že več kot 355.000 hekerjev a ta številka je praktično zanemarljiva, če pogledamo dejstvo, da je v slabem mesecu dni igralo že več kot 50 milijonov igralcev, poleg tega pa je med temi 355.000 računi po vsej verjetnosti tudi veliko tistih igralcev, ki so si ustvarili več računov.

Enormno število hekerjev kot po navadi beležijo v kitajski regiji, kjer se ponovno pojavljajo komentarji o t.i. “region locku” za Kitajsko. To bi pomenilo, da bi kitajski igralci lahko igrali le med seboj in se z ostalim svetom ne bi mogli povezati. Kot vemo je Respawn ponudil opcijo, da se lahko vsi igralci odločijo za poljuben strežnik na katerem želijo igrati.

Slika kitajskega antihekerskega programa

Kitajski hekerji so zato ustvarili svoj antihekerski program, ki sicer ni dovoljen in lahko igralce prav tako suspendira. Program naj bi pomagal v tej meri, da naj bi motil t. i. autoaim, ki hekerjem omogoča, da zadanejo prav vse strele. Odpravil naj bi tudi speed hack, ki ga lahko vidimo praktično v vsaki igri.

Ob uporabi antihekerskega programa naj bi bil odpravljen tudi wallhack in sicer naj bi ta deloval le na drugih hekerjih, poleg vseh antihekerskih funcijah pa program omogoča tudi neke vrste report sistem, ki ga trenutno v igri še ni, a so pri razvijalskemu podjetju Respawn že potrdili razvoj svojega report sistema.

Da boste še bolj na tekočem z novicami in ostalimi zanimivostmi igre Apex Legends, se nam pridružite na Apex Legends Slovenija Discordu ter Facebook skupini.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Me malce spominja na Combat Arms, kjer se je na veliko hekalo. No, ker si lahko v igro vložil precej denarja in so ti dobrine ostale, jedro igralcev po navadi ni goljufalo.
    Sam bi recimo predlagal t.i. premium serverje, kjer bi lahko igral po plačilu simbolične vsote (5$ na primer). Morda bi s tem priznali, da hekerjem niso kos, a vseeno.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime