Google uradno vstopa v svet igričarstva

Že nekaj časa se šušlja, da namerava tehnološki gigant Google vstopiti v svet igričarstva in postati nova konkurenca veteranskim konzolam PlayStation in Xbox.

Včeraj, na dogodku GDC 2019, pa je bila zadeva uradno potrjena in Google je uradno oznanil svoj projekt.

Žal se ne bo šlo za povsem novo konzolo ampak za nadgrajen servis pretočnih vsebin, ki je bil v omejenem preizkusnem obdobju znan pod imenom Project Stream.

Zadeva se imenuje Stadia in želi na nek način postati Netflix za igre. Servis nam bo omogočal igranje iger preko internetne povezave, za igranje pa bomo potrebovali kolikor toliko moderen PC, ki lahko vsaj poganja brskalnik Chrome ter seveda močno internetno povezavo.

Poleg tega bo Stadia podpirala igranje na iOS in Android telefonih ter Chromecast napravah.

Podprto bo igranje na 4K resoluciji pri 60 sličicah na sekundo, z omogočeno tehnologijo HDR. Ne samo to, Stadia ima dejansko vgrajeno podporo tudi za 8K ločljivost z 120 sličicami na sekundo, vendar bo to prišlo v uporabo, ko bo ta tehnologija postala bolj razširjena.

Kljub temu, da Stadia ni konzola, bo Google vseeno izdal svoj kontroler, tega pa si lahko ogledate na spodnji sliki. Na prvi pogled zadeva ni ravno navdušujoča, a pustimo se presenetiti.

Bo pa Google dejansko vlagal denarce v razvoj čisto lastnih iger, več o temu bo znano kasneje.

Stadia bo na voljo že letos, v nekaterih izbranih državah. Upamo, da bo Google blagoslovil tudi Slovenijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime