Samsung iznašel vazo za gašenje požarov

Samsung se trenutno bori s svojimi upogljivimi telefoni Galaxy Fold, ki so zaradi raznih težav doživeli zamik uradnega izida.

Da bi se malce umaknili od vseh teh problemov in se malce prikupili strankam, so nedavno razdeli njihov nov izum, vazo.

Da, vazo, v katero ponavadi namočimo rože. A to PVC držalo cvetlic, imenovano FireVase, v sebi skriva eno hudo priročno lastnost. V stenah vaze se namreč nahaja mešanico kalijevega karbonata, ta pa hitro zaduši vsak nenadzorovan požar.

Aktiviranje naprave ne zahteva doktorata ampak samo preciznost. Vazo namreč samo zalučamo v nastajajoči požar, kalijev karbonat pa hitro zaduši kisik in od nevarnega požara ostane samo oblaček dima.

Zadevo je razvilo podjetje Cheil Worldwide, zaenkrat pa si jo lahko privoščijo samo prebivalci Južne Koreje, ki imajo pri Samsungu sklenjeno zavarovanje.

Samsung pravi, da želijo z vazo odpraviti problem klasičnih gasilnikov, saj so ti velikokrat neestetski in jih ljudje neradi postavljajo na hitro dostopna mesta za gašenje. Njihova vaza zna ta problem odpraviti, seveda v primeru, da ob metu cilja ne zgrešite, saj se nato lahko samo žalostno praskate po glavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime