GTA V je zaradi modifikacije zopet zelo popularna zadeva na Twitchu

Grand Theft Auto V je danes že kar malce stara zadeva, saj je igra izšla 6 let nazaj, 17. septembra 2013.

Ne glede na to je ta odprtosvetna igra, kjer igralci lahko počnejo čuda stvari, še danes na višku gledanosti Twitcha, ne gre pa ji slabo tudi na prodajnih lestvicah.

Njena neizmerna popularnost gre na račun njenega večigralskega dela GTA Online, kjer razvijalec Rockstar preko mikrotransakcij pridno ožema svoje uporabnike in s tem služi bajne vsote denarcev.

Za popularnost igre pa skrbi tudi modderska skupnost in marca je popularnost igre na Twitchu nenadoma poskočila. Kot poroča spletna stran NewZoo je igra v marcu nabrala 58,2 milijonov gledanih ur, kar je petkrat več kot se je to zgodilo marca lani. S tem je špil postal bolj popularen kot Apex Legends (kateremu številke padajo), premagal pa je celo veterana Dota 2.

Razlog nenadne popularnosti je predvsem modifikacija oz. strežnik, ki se imenuje NoPixel. Mod je precej preprost in sicer igralcem omogoči domišljijsko igranje vlog povsem običajnih ali pa malce manj običajnih civilistov.

Tako lahko na strežniku prevzamemo vlogo policista, trgovca, peka ali pa roparja. Vaša naloga ni zakomplicirana, saj poskušate igrati vlogo običajnega meščana v ogromni digitalni verziji Los Angelesa.

Zadeva je zanimiva, žal pa je NoPixel tako popularen, na njem igrajo tudi vsi večji streamerji, da so prijave za nove igralce zaprte. A brez skrbi, saj je na voljo še en strežnik FiveM, ki je do novincev precej bolj prijazen. Trenutno že krožijo govorice, da namerava Rockstar domišljijsko igranje vlog tudi uradno vpeljati v igro, saj takšnega skoka v popularnosti preprosto ni mogoče ignorirati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime