Microsoft odstranil Huawei prenosnike iz svoje trgovine

Najbolj vroča novica na IT področju trenutno je zagotovo Huawei ter njegove težave z ameriško vlado. Znašli so se namreč na črni listi, kar pomeni, da jim je prepovedano poslovanje s katerimkoli ameriškim podjetjem.

S podjetjem je tako prekinil stike Google, prav tako se mu je odrekel proizvajalec čipov in tehnologije ARM, britansko podjetje SoftBank.

Sedaj se je raji, ki Kitajca mlatijo iz vseh strani, pridružil še Microsoft. Ta je povsem potihem iz svoje trgovine umaknil njihov prenosnik Huawei MateBook X Pro. V bistvu, poleg aplikacij, v Microsoftovi digitalni trgovini ne najdete nobenega Huawei izdelka več. V fizičnih trgovinah se sicer MateBook še vedno prodaja, a gre samo za tiste izdelke, ki so ostali na zalogi.

MateBook X Pro je v bistvu odličen prenosnik in njegova odstranitev je kar žalostna. A to v bistvu še ni največji problem Huaweija, saj še ni jasno, kako bo z Windows 10 licencami. Microsoft je navsezadnje ameriško podjetje, ki pa se zaenkrat še ni razjasnilo, ali bodo nadaljnji Huawei Windows 10 prenosniki še naprej prejemali posodobitve ali ne. Zato trenutno nakup Huawei računalnika preprosto ni priporočljivo.

Huawei naj bi v preteklih letih razvijal svojo verzijo operacijskega sistema, vendar še ni jasno, do katere stopnje je napredoval ta njihov projekt.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime