Asus najavil prenosnik, ki vsebuje kar dva 4K zaslona

Prihodnost vseh naprav se giblje v strojno opremo, ki bo posedovala dva zaslona.

Ta trend je začel mobilnik Galaxy Fold, ki vsebuje upogljivi zaslon, Lenovo pa svoj prenosnik, ki bo prav tako vseboval preklopni ekran.

Asus seveda ne sme zaostajati, zato je prav tako napovedal novi prenosnik, ta pa bo tehnologijo dveh zaslonov zapeljal v malce drugačno smer.

Novinec nosi ime ZenBook Pro Duo, svoj navdih pa jemlje od konkurenčnega laptopa, Applovega Mac Book Pro-ja.

Pro Duo bo vseboval dva 4K zaslona. Prvi bo meril v premer 15,6 inča, ločljivosti 3840×2160 in bo služil kot običajni OLED, na dotik občutljivi ekran, ki bo pričaral kristalno lepo sliko. Trik pa je v drugemu zaslonu, ki bo v premer meril 14 inčev, nahajal pa se bo nad tipkovnico.

Manjši ekran (3840×1100) bo prav tako tipa OLED in bo obenem občutljiv na dotik, na njemu pa bomo lahko počeli kup priročnih funkcij. Lahko ga bomo uporabili za hitro in priročno zaganjanje različnih aplikacij ali pa nam bo služil kot mini tablica za risanje. Zadeva bo tudi odlična za hitro preklapljanje med različnimi aplikacijami.

Asus je poskrbel tudi za močno strojno plat. Čaka nas procesor Intel Core i9, 32GB DDR4 RAM-a, 1 TB SSD disk ter grafična kartica GeForce RTX 2060.

Tipkovnica zna biti malce natlačena in zna zahtevati nekaj privajanja. Na desni strani se bo nahajala sledilna ploščica, ki pa jo bomo lahko preklopili tudi v priročno številčno tipkovnico ali pa kalkulator.

Pro Duo bo vseboval kamero, katera bo podpirala funkcijo Windows Hello. To pomeni, da bomo prenosnik odklenili preko skeniranja našega obraza, kar je postal standardni zaklepni mehanizem pametnih naprav.

Asus še ni povedal kdaj bo ZenBook Pro Duo zagledal prodajne police, prav tako pa ni še znana cena. Ve se samo, da bo naprava izšla enkrat proti koncu leta in treba je reči, da zadeva zaenkrat izgleda hudo privlačno. Da le ne bo cena tista, zaradi katere bo potrebno prodati rezervno ledvico.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Pred kakimi 6-imi leti sem dal za asusovega prenosnika 2.200 eur … pa še je danes po moje med najboljšimi. Tako da, kakršna koli cena bo, bo po moje primerna. Imel sem še Dell pa HP, pa z obema nisem bil nič zadovoljen. Glede na strojno opremo sta delala pod pričakovanjem.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime