Iron Maiden toži razvijalca igre Ion Maiden

Enkrat lahko ugibate, kaj točno je v tej tožbi jabolko spora.

Gre seveda za ime, ki je na moč podobno metalskemu bendu Iron Maiden. Člani skupine so sicer danes že precej v letih, vendar še vedno budno motrijo nad svojim imenom, saj ga znajo kaki pridaniči izkoristiti za zle namene izdelovanja iger.

Eden od njih je očitno razvijalec 3D Realms, ki je znan po svoji seriji Duke Nukem, to pa je že nekaj let nazaj prodal razvijalcu Gearbox.

Zdaj se želijo vrniti na igričarsko sceno z novim naslovom, katerega kovačijo v 24 let staremu pogonu Build. Nastala je igra Ion Maiden, ki želi s svojo podobo in igralnostjo, katera spominja na prve streljanke iz devetdesetih, na svojo stran dobiti lepo gručo nostalgikov.

Iron Maiden je tožbo vložil v četrtek in sicer zaradi kršitve njihove blagovne znamke. Iron maiden je sicer ime mučilne naprave iz srednjeveških časov toda glasbena skupina se pritožuje, da jim je razvijalec odtujil unikatno podobo logota.

Iron Maiden jih tako toži za 2 milijona zelencev ter takojšnji umik njihovega logota, uničenje fizičnega materiala, ki ima na sebi ta logo ter izklop domene ionmaiden.com.

Ion Maiden je trenutno v sistemu Zgodnjega dostopa, na Steamu pa se prodaja pod cenovno nalepko 19,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime