V Blizzardovem e-šport oddelku vlada nizka morala

Razvijalec Blizzard danes ni več isto podjetje, kot ga pomnimo iz njegovih zlatih dni. Časi inoviranja in izdajanja legendarnih naslovov tipa Diablo in Warcraft 3 so očitno daleč za njimi, kar so dokazali z zdaj že slavnim Blizzcon debaklom.

Kot kažejo zadnja poročila, pa trenutno v pri razvijalcu vladajo precej slabe razmere, še posebej kar se tiče njihovega e-šport oddelka.

Pomnimo, Blizzard je ne tako dolgo nazaj preklical vse svoje e-šport aktivnosti iz igre Heroes of the Storm in to se je zgodilo praktično čez noč. Morala je takrat padla in še naprej pada pri Overwatchu ter novo napovedanemu Call of Duty: Modern Warfaru.

Nedolgo tega je Blizzard zapustil ustanovitveni komisar Overwatcha Nate Nanzer, saj je šel iskat srečo Epicu in bo tam nadziral Fortnite. Zamenjal ga bo Pete Vlastelica, ta pa se je Blizzardu priključil leta 2016.

Kot pravijo anonimni viri, pa tipček ni ravno pravi za vodenje e-šport oddelka. Novo vodstvo želi e-šport preveč skomercializirati, namesto da bi se delalo na dobrih programih za skupnost.

Vodstvo naj ne bi razumelo e-športa, saj ga želijo spremeniti v nekaj podobnega kot so drugi televizijski športni prenosi.

Zaradi tega močno trpi morala, še posebej pri Overwatch in Call of Duty divizijah. Zaradi tega naj bi kmalu podjetje zapustili visokoprofilni delavci, med njimi pa naj bi bil tudi veteran Kim Phan, ki je pri Blizzardu že 13 let in je bil glavni direktor Blizzardovega e-šport oddelka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime