Xiaomi izzval Oppo in razkril svoj telefon, ki poseduje kamero pod zaslonom

Danes je očitno nastopil dan, kjer se za uporabnikov pozornost bojujejo kitajski proizvajalci telefonov.

Področje bitke so tokrat kamere, ki se nahajajo pod zaslonom telefona in tako na ekranu ne povzročijo nobene moteče zareze ali luknje.

Kar je bila dolga uganka, ki je ni mogel rešiti nihče, je danes očitno postala stvar preteklosti.

Prvi je svoj izdelek danes predstavilo podjetje Oppo, saj so na Twitterju razkrili napravo, ki jo na sprednji strani sestavlja samo zaslon, ki je popolnoma brez zarez.

Ni pa trajalo dolgo, da je odzval drugi Kitajec, ki pa je v Sloveniji precej bolj znan. Gre za podjetje Xiaomi in to se je urno odzvalo videu svojega konkurenta.

Tudi oni so se odpravili na Twitter in v kratkem posnetku lahko vidimo uporabnika, ki v eni roki drži Xiaomi Mi 9, v drugi pa podobno, a neznano napravo. Po parih sekundah odloži Mi 9 in sproži “selfie” kamero na drugi napravi. Trik je v temu, da skrivnostni mobilnik za razliko od Mi 9 na sebi ne vsebuje nobene luknje in kamera se očitno skriva povsem neopazna, pod zaslonom.

Posnetka sta si drugače precej podobna, le da Xiamijeva naprava prikaže malce več. Operacijski sistem očitno deluje povsem brez težav in morda to nakazuje, da je njihova naprava v bolj napredni fazi razvoja.

Zagotovo pa se pri obeh marsikateremu v glavi pojavlja vprašanje: “kje za vraga ste bili prej, preden sem kupil zdajšnji telefon?!”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime