Google Stadia naj bi v četrtek razkrila vse svoje igre, med katerimi naj bi bil tudi Baldur’s Gate 3

Google Stadia želi svetu gaminga zavladati na zanimiv način. Gre namreč za platformo, ki za svoje igranje ne zahteva nekih dragih naprav.

Ravno nasprotno, Stadio bo lahko uporabljal vsak, ki poseduje kolikor toliko močan prenosnik ter močno in stabilno internetno povezavo. Trik je v temu, da bomo vse igre preigravali iz njihovih strojčkov in jih nato “streamali” na naš računalnik.

Google Stadia je tako nekakšen Netflix za igre, kjer bomo za dostop do iger plačevali mesečno naročnino. Po prvih testiranjih sodeč je zadeva funkcionalna in dokaj neproblematična, sedaj pa samo še čakamo na polni izid.

Ta bo morda nastopil kmalu. Google bo namreč v četrtek ob 18.00 razkril vse detajle zaenkrat skrivnostne platforme. Tako bomo izvedeli za datum izida, ceno in katere igre bomo lahko preigravali na tej unikatni platformi.

Vse glasnejše so govorice, da se bo med naslovi znašel tudi Baldur’s Gate 3. Tega naj bi razvijal Larian Studios in čeprav naslov še niti uradno napovedan je to govorico potrdil novinar Liam Robertson.

Slednji je precej zanesljiv vir glede takšnih govoric, zato zna biti četrtek precej zanimiv. Ni znano, ali bo Baldur’s Gate 3 ekskluziva za Stadio, kar zagotovo ne bi bila dobra novica. Dvomimo namreč, da bo Stadia ob izidu takoj na voljo po celemu svetu (do sedaj je bil test izveden samo v ZDA), zato bi ob Evropejci verjetno svojo kopijo dobili naknadno.

Prenos v živo si boste lahko v četrtek ogledali preko sledeče povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime