Huawei na ozadja svojih telefonov brez opozorila namestil oglase

Podjetje Huawei se nahaja v težkemu položaju. Prepoved sodelovanja z ameriškimi podjetji ga bo drago stala, saj mu je onemogočeno delovanje na Android operacijskih sistemih, izgubil pa je tudi priznanega proizvajalca čipov.

Sedaj pa je bil Kitajec znova zasačen pri močno nespametni potezi, ki bo samo še dodatno prilila bencin na njegov trenutno zelo oškodovan sloves.

Uporabniki Huawei telefonov so bili pred kratkim grdo presenečeni, ko so na svojih telefonih opazili oglase za potovalno agencijo Booking.com. Nadležni oglasi so se pojavili na zaslonu vsakič, ko je uporabnik odklenil ali pa zaklenil telefon.

Reklame so se pojavile kot del funkcije Magazine Unlock, ta pa prikaže vrsto fotografij pri odklepanju telefona. Kot kaže se nevšečnost ni pojavila prav na vseh napravah in samo na slikah oz. ozadjih, ki pridejo skupaj s telefonom, če pa ste za ozadje uporabili svoje podobe, pa ste se oglasom izmaknili.

Booking.com ima partnerstvo s podjetjem Huawei, saj njihova aplikacija pride že prednaložena na vse pametne telefone in očitno so testirali novo funkcijo serviranja oglasov.

Huawei je priznal napako in se vsem svojim uporabnikom upravičil. Vendar se boste morali nadležnih reklam znebiti sami, če ste jih že presneli na svojo napravo:

  1. Ko se pojavi prizadeta slika, s prstom podrsajte po ekranu navzgor in pojavila se bo orodna vrstica
  2. Na njej nato izberete “Delete” in nato dejanje še enkrat potrdite

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!