Huawei na ozadja svojih telefonov brez opozorila namestil oglase

Podjetje Huawei se nahaja v težkemu položaju. Prepoved sodelovanja z ameriškimi podjetji ga bo drago stala, saj mu je onemogočeno delovanje na Android operacijskih sistemih, izgubil pa je tudi priznanega proizvajalca čipov.

Sedaj pa je bil Kitajec znova zasačen pri močno nespametni potezi, ki bo samo še dodatno prilila bencin na njegov trenutno zelo oškodovan sloves.

Uporabniki Huawei telefonov so bili pred kratkim grdo presenečeni, ko so na svojih telefonih opazili oglase za potovalno agencijo Booking.com. Nadležni oglasi so se pojavili na zaslonu vsakič, ko je uporabnik odklenil ali pa zaklenil telefon.

Reklame so se pojavile kot del funkcije Magazine Unlock, ta pa prikaže vrsto fotografij pri odklepanju telefona. Kot kaže se nevšečnost ni pojavila prav na vseh napravah in samo na slikah oz. ozadjih, ki pridejo skupaj s telefonom, če pa ste za ozadje uporabili svoje podobe, pa ste se oglasom izmaknili.

Booking.com ima partnerstvo s podjetjem Huawei, saj njihova aplikacija pride že prednaložena na vse pametne telefone in očitno so testirali novo funkcijo serviranja oglasov.

Huawei je priznal napako in se vsem svojim uporabnikom upravičil. Vendar se boste morali nadležnih reklam znebiti sami, če ste jih že presneli na svojo napravo:

  1. Ko se pojavi prizadeta slika, s prstom podrsajte po ekranu navzgor in pojavila se bo orodna vrstica
  2. Na njej nato izberete “Delete” in nato dejanje še enkrat potrdite

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime