HTC napovedal novo VR napravo Cosmos, ki vsebuje najvišjo ločljivost do sedaj

Odkrito povedano, je danes na trgu že toliko VR naprav, da človek že kar malce težko sledi vsem različnim izdelkom, kaj šele da bi vse izmed njih tudi praktično preizkusil Tehnologija pa gre dalje in tako je HTC napovedal nova VR očala, znana pod imenom Vive Cosmos.

Polne specifikacije še niso znane, vendar imamo sedaj precej bolj jasno sliko o temu, kaj nam vse Cosmos ponuja.

Sama očala se ponašajo s skupno ločljivostjo 2880×1700 oz. 1440×1700 na vsako oko. Resolucija je ogromna in dejansko nam Cosmos na temu področju glede na konkurenco ponuja največ. Nedavno izdani Rift S drži ločljivost 1280×1440 na vsako oko, Comos pa premaga še neizdani Valvov izdelek Index, saj ta ponuja resolucijo 1440×1600.

Leče bodo zgrajene iz LCD zaslonov, ta pa bosta utripala pri 90 Hz. To je še vedno več od Rifta S (80 Hz) ter precej manj od Indexa (120 Hz).

Cosmos bo imel senzorje gibanja vgrajene v očala, naglavni mehanizem pa bo imel še eno priročno lastnost. Sprednji del očal bomo lahko namreč dvignili, kar nam bo omogočalo hiter ogled resničnega sveta. Glede na to, da včasih našo VR izkušnjo zmoti zunanji svet, je to hudo priročna zadeva, saj nam ne bo potrebno snemavati celotne zadeve iz glave.

Kontrolerji precej spominjajo na Oculus izdelke, izgledajo pa precej manj napredni od Indexovih kontrolerjev, ki nam omogočajo zaznavanje vsakega prsta posebej.

Cosmos ne bo brezžičen, tako da bomo za igranje vseeno še vedno potrebovali PC. Zaenkrat še ni znana cena ali pa datum izida, vse do sedaj izdane informacije pa lahko odkrijete na njihovi uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!