Samsung generalni direktor: “Izid Galaxy Folda je bil sramoten”

Vsi smo se dolgo veselili izida prvega telefona z upogljivim zaslonom. Samsung je napravo Galxy Fold označil za revolucionarno in instantno transformiranje tablice v telefon je mnogo ljudi, kljub visoki ceni, preprosto očaralo in navdušilo.

Zato je bil izid zelo pričakovan, žal pa je Samsung zafrknil na celi črti. Še pred uradnim izidom so namreč svoje primerke dobili razni opisovalci in naprave so se začele kvariti ena za drugo. Problemov je bilo več, najbolj pa je izstopalo kvarjenje in pokanje upogljivih zaslonov. Nekateri opisovalci so nevede iz naprave odstranili zaščitni sloj, za katerega se je kasneje izkazalo, da je ključen pri pravilnemu delovanju naprave. Nekaterim pa je v upogibno režo zašlo nekaj smeti in ob upogibanju je zaslon preprosto počil.

Samsung je zaradi problemov najprej prestavil uradni izid na maj, nato na julij, sedaj pa sploh ni več jasno, kdaj bo preklemanska zadeva sploh izšla.

Samsungov generalni direktor DongJin Koh je včeraj spočel zanimiv intervju s spletno stranjo The Independent, kjer je razodel, da bo Samsung Galaxy še vedno izšel, ni pa povedal kdaj. Je pa priznal, da je bil izid naravnost sramoten.

“Bilo je sramotno. Zadevo sem postavil na trg, še preden je bila pripravljena. Priznam, da sem nekaj zgrešil na zložljivemu telefonu, ampak smo v procesu okrevanja. Trenutno testiramo več kot 2000 naprav v vseh aspektih. Raziskali smo vse težave. O nekaterih problemih sploh nismo razmišljali, ampak zahvaljujoč našim opisovalcem, je sedaj v postopku masovno testiranje.”

Povedal je še nekaj o prihodnosti pametnih naprav:

“Upogljivost bo trajala nekaj let. Morda dobimo še eno obliko, ampak moram reči, da ko bosta tehnologija 5G in internet zaživela skupaj, ne smemo razmišljati več o pametnih telefonih, ampak o pametnih napravah. Morda bodo pametni telefoni zamrli ampak se bodo pojavile nove naprave.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime