G2A poskušal podkupiti 10 strani, da objavijo lažen članek

Ajej, G2A. Popularna platforma za prodajanje in nabavo ključev se je pretekli znašla v veliki godlji, saj so jo nemilosrčno začeli napadati razvijalci.

G2A se je nato na obtožbe odzval preko uradne izjave, kjer je oškodovanim razvijalcem ponudil 10x povrnjeno škodo, ki bi jo lahko nič hudega sluteči razvijalec lahko utrpel, če bi se na njihovi strani prodal ključ z njihovo igro, ki pa je bil kupljen preko ukradene kreditne kartice.

Nismo še dobro zaštartali v naslednji teden, že je G2A spočel novo traparijo.

Podjetje se trenutno trudi pridobiti na izgubljenemu ugledu in pri temu si je privoščil zelo trapasto potezo.

Novinar Thomas Faust, ki dela za spletno stran Indie Games Plus, je na Twitterju objavil zanimivo e-poštno sporočilo, katerega je prejel iz strani predstavnika G2A. Ta je piscu obrazložil, da so spisali obsežen članek o temu, kako je prodajanje ukradenih ključev na njihovi strani nemogoče.

Vendar prava težava tiči v temu, da je G2A želel, da se članek objavi na strani, brez da bi avtor zraven pripisal, da gre za sponzorsko objavo.

To ni samo nemoralno, ampak tudi nelegalno. Vsaj tako je v ZDA, kjer bi takšna poteza kršila FTC pravila, prav tako pa je to prekršek v Združenemu kraljestvu.

G2A se je na Twitter objavo že odzval in to precej strahopetno. Seveda so krivdo preložili na nekega ubogega zaposlenega, ki naj bi brez avtorizacije poslal to e-poštno sporočilo Indie Games Plus ter še devetim drugim medijem. Pravijo, da ga bo uslužbenec pošteno nasrkal, saj je takšno početje skrajno nedopustno.

Dvomimo sicer, da je nek naključni zaposleni šel pošiljat e-maile kar tako, iz ljubezni do podjetja, brez da bi zadevo kdo nad njim pred tem odobril. A takšno je življenje, kakec se bo zakotalil po hribu navzdol in nek nedolžni revež bo ostal brez službe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime