Will Smithov prihajajoči film Gemini Man naj bi vseboval CGI efekte, ki bodo bili “korak naprej”

Gemini Man je v nastajanju že skoraj dve desetletji. Film so so med tem obdobjem podarjali različni razvijalci in igralci, vendar pa ima Gemini Man precej veliko zahtevo glede vizualnih učinkov.

Tehnologija prej preprosto še ni bila na ravni, kjer bi film lahko postal zadovoljiva realnost in sedaj smo očitno ta čas končno dočakali.

V glavni vlogi bo nastopil Will Smith, igral pa bo najemnika, ki v svojemu življenju naleti na veliko prepreko. Iz preteklosti je bil v lov za njim poslan njegov dvojnik, ki je v bistvu njegova mlajša verzija.

Junior bo na vse pretege poskušal umoriti svojo starejšo različico in sledi spektakularen obračun dvojnikov, kjer bo na kup navlečenih kup posebnih CGI efektov.

V Hollywoodu se je v zadnjih časih pojavila nova tehnika, imenovana “de-aging”. Preko posebnih učinkov lahko ustvarjalci pomladijo igralce in jim odstranijo odvečne gubice in uviselo kožo. Ta tehnika bo prisotna v prihajajočemu Scorsesejevem filmu The Irishman, kjer bomo videli pomlajeno verzijo igralcev Al Pacina, Robert DeNira ter Joe Peschija.

A Gemini Man bo drugačen. Mlajši Will Smith bo namreč ustvarjen povsem računalniško in ustvarjalci pravijo, da je to korak naprej v CGI efektih, ki smo jih do sedaj videli v raznoraznih filmih.

Za podlago so vzeli Willove posnetke iz serije Princ iz Bel-Aira, režiser Ang Lee pa je Willu naročil, da mora pri igranju Juniorja uporabiti svoje igralske tehnike iz svojih zgodnjih dni, ko še ni bil velika zvezda in njegov talent še ni bil tako razvit.

Will je Juniorjeve scene odigral v posebni obleki za “motion capture”, nato pa so čez to zgenerirali posebne učinke, ki so pričarali njegovo mlajšo verzijo.

Končni rezultat je osupljiv in pri igralcih se je upravičeno pojavil strah, da jih bodo kmalu lahko zamenjali povsem digitalizirani igralci.

Osupljiv rezultat njihovega dela si lahko ogledate v spodnjemu videu, Gemini Man pa bo v kina prispel 4. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Diablo Immortal dobil nov igralni napovednik

Ko je razvijalec Blizzard leta 2018 na svojem sejmu BlizzCon najavil igro Diablo Immortal, so ljudje naravnost ponoreli, ampak ne od veselja....

Braid bo dobil uradno predelavo

Leta 2008 so igralci konzole Xbox 360 prejeli prijetno presenečenje v obliki majhne indie igre Braid, ki je igralce navdušila s svojo...

Control dobil dražilnik za dodatek AWE, ki bo v igro vrnil enega starega znanca

Control sem preigral že nekaj časa nazaj in čeprav mi je bila igra zanimiva, je treba priznati, da je tudi presneto begajoča....

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!